Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Hot Wheels dropt elektrische fiets: de vlammende Super73-RX

De ene keer stuit je op een spotgoedkope elektrische fiets bij Lidl, de andere keer komt het luxe automerk Aston Martin met een tweewieler. Nu mengt Hot Wheels zich ook in de markt, met de e-bike Super73-RX.

Hot Wheels ken je natuurlijk van de speelgoedautootjes, die in sommige gevallen extreem veel kunnen opleveren. Maar zoals het tegenwoordig gaat, is er nu een collab.

Hot Wheels x Super 73-RX e-bike

De speelgoedfabrikant heeft voor de productie van de elektrische fiets haar krachten gebundeld met Super73 B.V. uit het Amerikaanse Californië. De missie van het bedrijf is om “de goede oude tijd een plek te geven in de moderne cultuur”. Dat doen ze middels brute e-bikes.

Super73, HoWheels, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: Super73)

Het design staat natuurlijk voorop bij deze elektrische fiets van Hot Wheels, maar de e-bike heeft ook respectable specificaties. Zo heeft de Super73-RX een topsnelheid van 32 kilometer per uur, wat betekent dat je er in Nederland een rijbewijs en helm voor nodig hebt. De gemiddelde actieradius is 64 kilometer, meer dan genoeg voor in de stad.

Elektrische fiets zonder te trappen

Het comfortabele is dat je deze e-bike, die eigenlijk vooral qua design verschilt van het reguliere model, ook als elektrische brommer kunt gebruiken. Uiteraard gaat de accu dan wel sneller leeg. Dit bespaar je door de trappers te gebruiken. In dat geval krijg je trapondersteuning.

hot wheels super73-rx, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: Super73)
hot wheels super73-rx, e-bike, elektrische fiets, front
(Afbeelding: Super73)
(Afbeelding: Super73)

De Hot Wheels x Super 73-RX kost in de Verenigde Staten 5.000 dollar, omgerekend 4.226 euro. Ja, wie de show wil stelen, moet de portemonnee trekken. De Nederlandse vestiging van het bedrijf zit in Duivendrecht. Daar kun je ongetwijfeld informatie inwinnen over de levering van deze elektrische fiets.

ZX als betaalbaar alternatief

Gaat het je niet zo zeer om het vlammende Hot Wheels-logo, maar wel om een e-bike met de uitstraling van een brommer? Check dan dit model van hetzelfde bedrijf, dat je koopt voor 2.500 euro. Scheelt toch weer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.