Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Het peperdure horloge waar Lando Norris van beroofd is

Formule 1-coureur Lando Norris is afgelopen zondag, na de finale tussen Engeland en Italië, beroofd van zijn peperdure horloge. Zijn Richard Mille RM 11-03 werd op brute wijze van zijn pols gerukt.

De Brits-Belgisch autocoureur had al niet de beste avond, want hij zag Engeland tegen Italië verliezen na penalty’s. “Kinda sad, but love you England”, reageerde Lando Norris na het verlies van de ‘Three Lions’. Nog niet wetende wat er daarna nog zou gebeuren.

Lando Norris bruut beroofd van horloge

Na de wedstrijd werd Lando Norris nabij Wembley vastgepakt door een overvaller, terwijl een ander met geweld zijn peperdure horloge van zijn pols trok. De Formule 1-coureur was volgens een statement van zijn team McLaren Racing in shock, maar niet gewond.

“Het team steunt Lando Norris en we zijn er zeker van dat racefans zich bij ons zullen voegen om hem het beste te wensen voor de Britse Grand Prix van komend weekend. Aangezien dit nu een politiezaak is, kunnen we geen verder commentaar geven”, aldus McLaren Racing.

Een peperdure Richard Mille RM 11-03

Heel sneu, dit gun je niemand. Maar wat voor horloge had hij om zijn pols hangen? Welnu, dit was een op maat gemaakt klokje voor Lando Norris en het team waarvoor hij uitkomt.

Richard Mille RM 11 03, lando norris, mclaren
(Afbeelding: Richard Mille)

Het peperdure horloge is vermoedelijk een Richard Mille RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph, met een waarde van omgerekend 196.500 euro. De standaard versie van het horloge kost 46.800 euro. Het is niet helemaal duidelijk welke van de twee werd gedragen door de Formule 1-coureur. In tegenstelling tot de bovenstaande foto, droeg Lando Norris het in ieder geval met een blauw bandje. Het is een chronograaf met fly-back functie. Het horloge beschikt over veel witgoud, saffierkristal en keramiek. Lees hier de specificaties.

Meer sporters dragen dit merk

Lando Norris is niet de enige topsporter met een horloge van Richard Mille. Bekijk ook de klokjes van Roberto Mancini, Tadej Pogacar, Rafael Nadal en Julian Alaphilippe.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.