Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 30 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Hoeveel is 1 miljard dollar? Deze video visualiseert het op geniale wijze

YouTuber Tom Scott laat op geniale wijze zien hoeveel 1 miljard dollar is. De visualisatie is gebaseerd op afstand en de dikte van een dollar-briefje.

Er zijn verschillende manieren om te laten zien hoeveel 1 miljard dollar is, een hoeveelheid die het menselijk brein te boven gaat. Om maar te zwijgen over de 184 miljard dollar van Jeff Bezos, die in deze briljante grafiek wordt gevisualiseerd.

Visualisatie: zoveel is 1 miljard dollar in afstand

Terug naar de 1 miljard dollar van Tom Scott. Waar meestal volume wordt gebruikt om te laten zien hoeveel 1 miljard is, visualiseert deze YouTuber het in afstand. Daarbij neemt hij het formaat van een dollar-briefje als maatstaf. De rand van het briefje is een tiende van een millimeter dik. Stapelen maar.

Een tiende van een millimeter klinkt heel weinig. Maar stapel je een miljard briefjes van 1 dollar op elkaar en leg je ze op straat, dan moet je een aardig eind lopen om op 1 miljard dollar te komen. Sterker: je moet zelfs een behoorlijk eind in je auto rijden om die afstand af te leggen. Zo lang dat je de video vanaf minuut 2:30 kunt doorspoelen naar 1:17:15. Dat is een aardige stapel geld. Tom Scott loopt eerst de afstand van 1 miljoen, maar besluit na een tijdje toch maar de auto te pakken.

Zo word je selfmade miljardair

Je begrijpt dat het even kan duren voordat je 1 miljard dollar hebt verdiend. Dat kan met aandelen en jarenlang zwoegen binnen je eigen bedrijven, zoals de Jeff Bezosjes en Warren Buffets van deze wereld. Maar het kan ook simpeler, al moet je het leven van een influencer natuurlijk ook niet onderschatten. Check de levenslessen van ‘s werelds jongste selfmade miljardair Kylie Jenner.

Lees ook: Cristiano Ronaldo is miljardair: deze 6 sporters gingen hem voor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoeveel is 1 miljard dollar? Deze video visualiseert het op geniale wijze
Sluiten