Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 24 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Villa in Zweden met prachtig zwembad te koop voor spotprijs

In deze villa in Zweden baad je niet alleen in weelde, maar ook in het fantastische zwembad dat in de achtertuin ligt. En: binnen een kwartier sta je in het centrum van een van de hipste steden van Zweden.

Als je in Zweden met 365.000 euro de woningmarkt opgaat, dan kom je in een segment met luxueuze woningen terecht. Daar nog wel. In dit artikel pikken we er eentje uit die zowel qua huis als locatie top is, maar nog steeds te koop staat voor een prijs die fors onder de gemiddelde huizenprijs in Nederland ligt.

Huis in Zweden met zwembad te koop voor 365.000 euro

Al eerder lieten we je zien dat je in Zweden voor minder dan twee ton in een Floortje Dessing-achtige commune kunt wonen. Nu willen we je laten zien wat je krijgt als je met een iets groter (maar voor Nederlandse begrippen nog steeds bescheiden) budget die kant op vertrekt. De vraagprijs van deze villa is omgerekend 365.486 euro.

huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)

Deze woning met bouwjaar 1988 heeft een woonoppervlak van 120 vierkante meter en een perceeloppervlak van 1.142 vierkante meter. Naast het prachtige zwembad springt ook de serre in het oog, mét kroonluchter aan het plafond. Het ziet eruit als een tafereel uit ‘t Gooi voor figuren als Bas Smit en Nicolette van Dam, maar in Zweden kun je het qua hypotheek ook met twee modale salarissen (ruimschoots) bolwerken.

huis in zweden kopen
Vooruit, nog eentje dan met daglicht (Afbeelding: Hemnet)

Binnen is te zien dat de ook de inrichting tiptop in orde is. Vooral bad- en woonkamer vallen bij ons in de smaak, maar ook van de keuken valt niets te zeggen. Schaken kun je bovendien voortaan gewoon op de keukenvloer!

huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)

Het huis heeft drie slaapkamers, twee wc’s en een aparte kamer met aansluiting voor wasmachine en droger. Voor meer foto’s en informatie verwijzen we je naar de website van het Zweedse Funda: Hemnet.

Uppsala op een kwartier, Stockholm op een halfuur

Een villa voor een prikkie − normaal zit daar een luchtje aan. Je komt vast terecht in de middle of nowhere waar zes maanden per jaar anderhalve meter sneeuw voor de deur ligt, denk je misschien. Hier is echter geen sprake van. De villa in kwestie ligt op fietsafstand van studentenstad Uppsala en is daarmee gunstig gepositioneerd in het zuidoosten van Zweden. Er is geen luchtje, in Zweden is 365.486 euro nog gewoon héél veel geld.

huis in zweden kopen
(Afbeelding: Unsplash)

Uppsala is een stad ter grootte van Tilburg, maar dan (uiteraard) een stuk gezelliger. Het is een stad met een middeleeuwse kern die tegenwoordig bekendstaat als dé studentenstad van Zweden. Net als in iedere studentenstad ter wereld, brengen zij in Uppsala een heleboel gezellige kroegjes en eettentjes met zich mee. Ook een boottochtje op de Fyrus of een bezoek aan de indrukwekkende begraafplaats voor Vikingen behoort tot de mogelijkheden.

Al met al een prachtige villa op een even prachtige locatie, voor de prijs van (grosso modo) een tussenwoning in Helmond. De bezichtiging vindt over twee weken plaats op 5 mei. Genoeg tijd dus om je partner over te halen om alle schepen te verbranden en naar Zweden te emigreren!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.