Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 4 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Apocalyptische serie Sweet Tooth is de nieuwe koning van Netflix

Vervang de geïnfecteerde schimmelzombies uit The Last of Us met hybride dier-kinderen en het succes herhaalt zich. Of was het omgekeerd? Het tweede seizoen van de Netflix-hit Sweet Tooth is zonder meer de nieuwe stream-koning.

De ene apocalyptische hit na de andere, maar alleen de echte kenners – ook wel lezers van Manners genaamd – hadden het succes zien aankomen. Voor het eerste deel van de Netflix-hit in 2021 weerklonk al unaniem applaus, en het tweede seizoen van Sweet Tooth kiepert er nog een schep bovenop.

De teller van IMDb staat voorlopig op een puike 7,8 terwijl volgens Rotten Tomatoes Sweet Tooth de perfectie bijna benadert. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van superheldenfabriek DC. De comic verscheen voor het eerst in 2009 maar liep in 2021 ten einde. Geen beter moment voor Netflix om de hartverscheurende post-apocalyptische setting aan het grote publiek voor te stellen.

Sweet Tooth scoort op Netflix

Sweet Tooth volgt de avonturen van Gus – deels hert, deels jongen – die zijn huis in het bos verlaat om de verwoeste buitenwereld te ontdekken. Hij sluit zich aan bij een samengestelde familie van mensen en dier-kinderen zoals hijzelf, op zoek naar antwoorden over The Great Crumble en het mysterie achter zijn hybride oorsprong. Gus wordt vertolkt door de jonge Christian Convery maar de adoptievader heb je vast al eens eerder gezien.

netflix, sweet tooth
Nonso Anozie als Jepperd in Sweet Tooth (Afbeelding: Netflix)

Quasi meteen toen de serie op 28 april op Netflix verscheen, schoot Sweet Tooth de hoogte in. Inmiddels pronkt het DC-verhaal al een aantal dagen onbetwist bovenaan de best bekeken series op het streamingplatform. Daarmee stootte het toppers als The Diplomat zonder veel tegensparteling van de troon. In de Lage Landen moet de internationale hit wel nog aan populariteit winnen. Belgïe geeft Sweet Tooth voorlopig een bronzen medaille, in Nederland valt de serie net buiten de top drie.

Lees ook welke andere apocalyptische series à la The Last of Us die je nu kunt streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.