Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Harry Potter-serie gaat Game of Thrones achterna met grote update

Na maanden aan radiostilte is er eindelijk een grote update over de aankomende Harry Potter-serie, een reboot van HBO Max. Sterker nog: er komen wellicht nog meer spin-offs bij, net als rond Game of Thrones.

April vorig jaar kwam na jaren aan speculatie, geruchten en matige Fantastic Beasts-films het grote nieuws naar buiten: Harry Potter keert terug.

De grote Harry Potter-reboot

Niet met nieuwe films en de originele cast, maar met een reboot op HBO Max. Warner Bros. Discovery maakte bekend dat de boeken van J.K. Rowling opnieuw geadapteerd gaan worden in serievorm. De ambities zijn enorm, want in totaal zal het peperdure project meer dan tien jaar gaan beslaan. Tien echte jaren, niet jaren in de magische wereld van Rowling.

Sindsdien is het stil gebleven rondom het prestigieuze project. Ja, de originele cast wordt continu bestookt met vragen over de nieuwe show en fans speculeren er al uitgebreid op los wie de nieuwe Harry Potter-acteur moet gaan worden, maar vanuit de officiële kanalen is er vooralsnog vooral radiostilte.

Deze schrijvers zijn aan het pitchen

Tot nu. Althans, het doorgaans zeer goed ingelichte Hollywood-vakblad Deadline heeft een update voor Potter-fans. Volgens het medium zijn schrijvers namelijk begonnen met het pitchen van ideeën voor de aankomende reboot. Warner Bros. Discovery is in deze fase hoofdzakelijk nog op zoek naar manieren om de boeken van J.K. Rowling in serievorm te gieten.

Een flinke reality check voor diehard fans die er op hoopten dat de camera’s al aan zouden staan. Nee, ten tijde van de aankondiging moest het ambitieuze megaproject daadwerkelijk nog volledig van start gaan. Wel weten we al welke schrijvers hun visie hebben gepitcht. Niet de minste namen: onder andere Martha Hillier (The Last Kingdom), Kathleen Jordan (Teenage Bounty Hunters), Tom Moran (The Devil’s Hour) en Michael Lesslie (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes) hebben hun ideeën aan de studio gepresenteerd.

Van Los Angeles naar Engeland

Volgens bronnen van Deadline vindt er binnenkort nog een schrijversronde plaats, waarbij Warner Bros. Discovery dus opvallend genoeg dit keer ook het inschakelen van Amerikaans talent niet schuwt, waar de originele filmadaptaties vooral een Britse aangelegenheid waren. De eerste ronde van pitches vond naar verluidt plaats in Los Angeles en de geselecteerde schrijvers krijgen nog een ronde in het Verenigd Koninkrijk.

Kijkvolgorde alle 12 films Harry Potter-uinversum HBO Max
Deze acteurs ga je waarschijnlijk niet terugzien (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Overigens is het onduidelijk of J.K. Rowling zelf bij dat selectieproces betrokken is, maar wel weten we al dat ze een rol zal spelen in de productie van de reboot. Tot de grote ontsteltenis van veel fans, die door de voortdurende controverse rond Rowling haar juist boycotten.

Spin-offs à la Game of Thrones

Naast het feit dat schrijvers al druk aan het pitchen zijn, is er nog meer Harry Potter-nieuws. Deadline meldt namelijk ook op basis van meerdere bronnen dat “HBO Max openstaat voor de mogelijkheid om meer dan één idee tot serie uit te gaan werken”.

Oftewel: als uit de pitches meer ideeën voortkomen die de hoge piefen van Warner Bros. Discovery en J.K. Rowling weten te overtuigen, dan zou het zomaar kunnen dat Potter-fans over enkele jaren meerdere series hebben om naar uit te kijken. Kijk alleen al naar Game of Thrones.

Ook voor die franchise trok de entertainmentgigant de afgelopen jaren gretig de portemonnee, met vele spin-offs als resultaat. Sure, een aantal van die shows werd al in de ontwikkelfase meteen weer gecanceld, maar voor fans van de Harry Potter-franchise is er vooral één conclusie relevant: nog even geduld, en de vele jaren aan Harry Potter-droogte zijn voorgoed voorbij. En hoe!

Nu al trek in het herbeleven van Harry’s magische avonturen? Check dan vooral het werk van de dronken fan die alle boeken heeft herschreven, met een twist…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.