Pim Jansen
Pim Jansen Tweedehands auto's 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

In beslag genomen Ferrari uit Nederland nu voor prikkie te koop

Op de website Domein Roerende Zaken van de Nederlandse overheid staat een Ferrari Testarossa uit 1989 te koop. Dit is de kans op jouw jongensdroom, al zitten er wel wat haken en ogen aan deze rode occasion.

Via de website van Domein Roerende Zaken vind je onder meer auto’s die in beslag zijn genomen. De een komt uit het criminele circuit, de ander is ingenomen vanwege schulden of andere redenen. Het overgrote deel van dit wagenpark is niet echt de moeite waard, maar zo af en toe vind je een parel, zoals deze Ferrari Testarossa. Daar kun je dan een scherp bod op plaatsen.

Manners kreeg anderhalf jaar geleden een zeldzaam kijkje in de opslagloods van de Nederlandse overheid. “We bergen spullen op, verkopen objecten en zorgen voor de uitlevering aan klanten die hun spullen terugkrijgen”, aldus de man die ons destijds rondleidde. Wijzend naar een 20 meter lang jacht: “We zijn eigenlijk de supermarkt, maar dan met spullen als dit.” Lees hier onze reportage.

Ferrari Testarossa te koop bij Nederlandse overheid

Nu staat de jongensdroom van kids uit de jaren 80 te wachten op een nieuwe eigenaar. De Ferrari Testarossa komt uit 1989, beschikt als het goed is over een 4.9-liter twaalfcilinder die tot 390 pk en 500 Nm levert, en heeft een afgelezen kilometerstand van 28.874 kilometer.

Veel meer over de supercar-occasion uit 1989 is er niet bekend, en dat is dan ook het nadeel aan bieden op in beslag genomen auto’s. Je betaal uiteindelijk een relatief prikkie, maar je weet niet wat de geschiedenis is van in dit geval de Ferrari Testarossa.

Bieden op de occasion nu mogelijk

Hoe dan ook, je kunt nu bij de Nederlandse overheid bieden op de in beslag genomen Ferrari Testarossa. In dit geval is de geschiedenis van de occasion iets minder dubieus dan ander, te weten dat je onder meer de onderhoudsboekjes ziet liggen op de foto’s.

“De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op het bieden, kopen, betalen, afhalen en overige beschreven aspecten op de te koop aangeboden goederen. Aan het gebruik van de goederen die op Domein Roerende Zaken worden aangeboden kunnen (wettelijke) voorwaarden of eisen worden gesteld. De (wettelijke) voorwaarden worden niet vermeld bij de te koop aangeboden goederen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor je op
de hoogte te stellen van de eventuele (wettelijk) gestelde voorwaarden of eisen, voordat je goederen koopt. Ook controleert Domein Roerende Zaken niet of alles naar behoren functioneert”, aldus de Nederlandse overheid.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.