Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Game of Thrones is niet voorbij getuige acht nieuwe spin-offs

Fans zijn voorlopig nog niet van Game of Thrones af, zo blijkt nu. De vader van de franchise, George R.R. Martin, heeft onthuld hoeveel spin-offs er in ontwikkeling zijn.

Al voor het einde van Game of Thrones kwam het nieuws naar buiten dat HBO een breed scala aan spin-offs in ontwikkeling had.

Game of Thrones: hoogte én dieptepunten

Met zo’n rijke wereld en genoeg bronmateriaal leek het destijds een no-brainer, zeker gezien streamingdiensten toen nog ogenschijnlijk oneindige groeicijfers wisten te boeken.

Ondertussen ziet de (streaming)wereld er compleet anders uit. Hollywood kampte met stakingen en links en rechts zijn de grote streamingpartijen flink aan het snijden in kosten.

hbo max, pop ups cnn, house of the dragon
House of the Dragon (Afbeelding: HBO Max)

Ook zonder die context hadden de meeste fans al niet echt trek meer in al die spin-offs: het einde van Game of Thrones liet een bijzonder vieze nasmaak achter. Een stinkende deur die in je gezicht klapt in plaats van een bredere wereld die zich voor je opent, met alle potentie van dien.

Gelukkig heeft House of the Dragon sindsdien het tij enigszins weten te keren. Die prequel vormde een groot contrast ten opzichte van de laatste seizoenen van Game of Thrones, in de positieve zin. De fantasy-franchise kan op die manier nog jaren vooruit, zonder de originele showrunners.

George R.R. Martin bevestigt spin-offs

Maak je geen zorgen, dat gaat ook zeker gebeuren. Onlangs bevestigde HBO CEO Casey Bloys al dat ze continu scripts in ontwikkeling hebben voor meer Game of Thrones: “We werken altijd aan nieuwe scripts en ideeën.”

Oké, tof, maar allesbehalve concreet. Gelukkig helpt de vader van de franchise, George R.R. Martin, fans uit de brand. Tijdens een gastoptreden op een festival genaamd Festival Bang onthulde de beste man het volgende:

“Op televisiegebied hebben we de nieuwe show House of the Dragon, waarvan de opnames van het tweede seizoen net zijn afgerond, en we gaan binnenkort plannen maken voor het derde seizoen. Maar ik heb ook nog acht andere spin-off shows die we aan het ontwikkelen zijn. De Dunk and Egg-show heeft groen licht gekregen. De andere nog niet, maar daar werken we nog aan.”

Dunk and Egg

Acht spin-offs! Voorlopig zijn we dus nog niet van Game of Thrones af. Ook is de bevestiging dat House of the Dragon nog één en waarschijnlijk dus zelfs twee seizoenen krijgt zeer welkom. Hopelijk weten de showrunners het niveau van de eerste afleveringen vast te houden.

De enige andere spin-off die dus echt definitief groen licht heeft gekregen en we dus sowieso gaan krijgen, is de Dunk and Egg-serie. getiteld A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight.

Game of Thrones spin-off series Game of Thrones
(Afbeelding: Bantam Spectra)

Die spin-off speelt zich een eeuw voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af.

Toen “zwierven twee onwaarschijnlijke helden door Westeros. Een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg. In een tijd waarin de lijn Targaryen nog steeds de IJzeren Troon in handen heeft en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het levende geheugen is gewist, wachten deze onwaarschijnlijke en onvergelijkbare vrienden grote lotsbestemmingen, machtige vijanden en gevaarlijke heldendaden.”

En de boeken dan?!

De show is gebaseerd op Tales of Dunk and Egg, een verzameling van korte novelles die Martin over het duo schreef, die je ook in stripvorm kunt checken.

Hopelijk weet de schrijver daarvoor tussen alle televisieplannen door ook nog tijd vrij te maken: schrijven. Fans zijn, ondanks alle beloftes en excuses, nog altijd aan het wachten op Winds of Winter. Wordt vervolgd…

GT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.