Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 8 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Instagram-magie: dit verdienen Harry Potter-acteurs per post

Tot een paar weken geleden was Rupert Grint (Ron Weasley in de Harry Potter-films) net als Daniel Radcliffe niet op Instagram te vinden. Maar op 10 november plaatste hij een foto met dochtertje Wednesday en binnen 4 uren en 1 minuut wist hij een miljoen volgers te verzamelen. Een record, volgens Guinness World Records. Nu zou één gesponsorde post hem een leuk zakcentje kunnen opleveren. Maar aan hoeveel moeten we denken? En hoe zit het met de andere Harry Potter-acteurs?

Platform OnBuy Movies onderzocht het en berekende wat Harry Potter-acteurs kunnen verdienen met een gesponsorde Instagram-post. Emma Watson spant met honderdduizenden euro’s de kroon.

Emma Watson

Speelde: Hermione Granger (Hermelien Griffel)
Instagram-volgers: 59 miljoen
Verdient met één post: 184.000 pond (202.000 euro)

Op Instagram heeft Emma Watson met afstand de meeste volgers van de hele Harry Potter-clan. Zelfs nu ze haar account niet meer update, heeft ze nog meer volgers dan vroegere president Barack Obama. Als Emma besluit dat ze een beetje extra cash nodig heeft, zorgen al die volgers ervoor dat ze bijna een huis kan kopen met één post. Die cash zal ze overigens niet nodig hebben. Sinds ze bekend werd als Hermione Granger heeft ze nog in andere films gespeeld, zoals Beauty and the Beast en Little Women. Haar vermogen wordt geschat op 66 miljoen euro.

Tom Felton

Speelde: Draco Malfoy (Draco Malfidus)
Instagram-volgers: 9,4 miljoen
Verdient met één post: 28.800 pond (31.700 euro)

Waar Emma Watson social media gebruikt om activistische topics aan te snijden, houdt Tom Felton het luchtiger. Hij deelt voornamelijk video’s van zijn hond, en van zichzelf terwijl hij Harry Potter terugkijkt. Dat levert hem 9,4 miljoen volgers op (en nog eens 7,6 miljoen op TikTok). Er is berekend dat hij 31.700 euro voor één post kan vangen. Zijn vermogen wordt geschat tussen de 16 en 27 miljoen euro.

Rupert Grint

Speelde: Ron Weasley (Ron Wemel)
Instagram-volgers: 3,7 miljoen
Verdient met één post: 11.300 pond (12.440 euro)

De acteur die Ron Weasley speelde in de Harry Potter films is the new guy op Instagram, maar zou toch al ruim 12.000 euro kunnen verdienen met één Instagram-post. Op 10 november dit jaar deelde Rupert Grint voor het eerst een foto op het social media-kanaal, waarop te zien is dat hij zijn dochtertje Wednesday knuffelt. Dat doet het natuurlijk goed bij de dames. Zijn vermogen wordt geschat op 41 miljoen euro.

Evanna Lynch

Speelde: Luna Lovegood (Loena Leeflang)
Instagram-volgers: 3,2 miljoen
Verdient met één post: 10.000 pond (11.000 euro)

Evanna Lynch was als jong meisje een enorme Harry Potter-fan en schreef brieven aan J.K. Rowling over haar droom om in de films te spelen. Dat lukte haar, want ze verscheen als Luna Lovegood in verschillende Harry Potter-films. Inmiddels is ze naast actrice ook een podcaster, co-founder van een merk dat beauty boxes verkoopt en activiste. Door haar 3,2 miljoen volgers kan ze per post zo’n 11.000 euro vangen. Haar vermogen wordt geschat op 3,2 miljoen euro.

Bonnie Wright

Speelde: Ginny Weasley (Ginny Wemel)
Instagram volgers: 2,7 miljoen
Verdient voor één post: 8.500 pond (9.357 euro)

10 jaar oud was ze toen ze de rol van Ginny Weasley op zich nam. Ze begon als het ‘zusje van’, maar werd natuurlijk uiteindelijk de vrouw van Harry Potter. Vandaag de dag is Bonnie Wright een schrijfster, regisseur en producer. Aan één post kan Bonnie ruim 9.000 euro verdienen.

Andere Harry Potter-acteurs en hoeveel ze met één Instagram-post verdienen

Een overzicht van de andere grootverdieners uit de filmreeks.

Matthew Lewis

Speelde: Neville Longbottom (Marcel Lubbermans)
Instagram volgers: 2,6 miljoen
Verdient voor één post: 7.800 pond (8.586 euro)

James Phelps

Speelde: Fred Weasley (Fred Wemel)
Instagram volgers: 2,3 miljoen
Verdient voor één post: 7.200 pond (7.925 euro)

Oliver Phelps

Speelde: George Weasley (George Wemel)
Instagram volgers: 2,1 miljoen
Verdient voor één post: 6.600 pond (7.265 euro)

Lees ook: De 10 best betaalde sporters per Instagram-post in 2019

Telegraaf

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.