Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 8 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Met Adidas ZX8000 Porcelain koop je de duurste sneakers ooit

Adidas heeft de krachten gebundeld met de Duitse porseleinmaker Meissen voor een paar schoenen dat waarschijnlijk de boeken in gaat als de duurste sneakers ooit. Het model heet Meissen x Adidas ZX8000 Porcelain.

Mocht je een bod willen doen, waarover later in dit artikel meer, dan waarschuwen we je vast: deze schoenen moet je heel voorzichtig dragen. Er zit namelijk echt porselein in verwerkt en ze zijn met de hand beschilderd. Je bent als koper in ieder geval de enige mens op aarde met deze sneakers.

Meissen x Adidas ZX8000 Porcelain

Het model is geïnspireerd op de ‘Krater Vase’, een beroemde vaas die in 1865 is ontworpen. De vaas is gesierd door 130 verschillende designs, waarvan vijftien terugkomen op wat vermoedelijk de duurste sneakers ooit worden. “De kern van deze unieke samenwerking is een harmonische samensmelting van twee iconen: de Meissen Krater-vaas en het ZX8000-silhouet van Adidas Originals. Als een testament van vakmanschap, kunst en grenzeloze creativiteit, is dit silhouet ongeëvenaard in zijn elegantie”, aldus de porseleinmaker op Instagram.

De Adidas x ZX8000 Porcelain-schoenen wegen samen 950 gram en sinds 7 december worden ze online geveild bij Sotheby’s. Je kunt tot 16 december bieden op het unieke werk van Meissen. Naar schatting van het veilinghuis gaan de sneakers 1 miljoen euro opleveren.

De duurste sneakers tot nu toe

Mocht de geschatte opbrengst realiteit worden, dan gaat het model Meissen x Adidas ZX8000 Porcelain de boeken in als de duurste sneakers ooit. Dat record staat nu op naam van dit paar Nike Air Jordan 1, dat gedragen is door Michael Jordan in zijn beginperiode bij de Chicago Bulls. Hiervoor werd 560.000 dollar betaald, omgerekend 463.000 euro.

Bekijk in de onderstaande video hoe de porseleinmakers van Meissen het model Adidas ZX8000 Porcelain hebben vervaardigd.

meissen adidas ZX8000 porcelain, duurste sneakers ooit
meissen adidas ZX8000 porcelain, duurste sneakers ooit
meissen adidas ZX8000 porcelain, duurste sneakers ooit
Met Adidas ZX8000 Porcelain koop je de duurste sneakers ooit

👟 Check ook: Adidas en Baby Yoda bundelen ‘force’ voor heerlijk paar Superstars

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.