Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 7 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp bespaart je een hoop schaamte met langverwachte feature

Na jaren aan smekende berichten van fans is het nu eindelijk zover: je kunt op WhatsApp je achtergrond per chat veranderen. Zowel op iOS als op Android.

Het is je grootste nachtmerrie: een uitdagend bericht naar je vriend of vriendin doorsturen, maar dat je per ongeluk je oma hebt verrast. WhatsApp laat je tegenwoordig gelukkig berichten verwijderen, maar toch. Zeker als je met allerlei contacten door elkaar heen chat zit een ongelukje in een klein hoekje.

WhatsApp lanceert wallpapers per chat

Gelukkig verkleint de chat-app die kans nu indirect met een langverwachte nieuwe feature. WhatsApp heeft namelijk op zowel iOS als Android de mogelijkheid uitgerold om je achtergrond te veranderen. Dat kon natuurlijk al, maar nu kun je dat doen per chat. 

Oftewel, je kunt de chat met je vriendin een roze bloemetjes-achtergrond geven, en een groeps-chat waarin je het met vrienden over de nieuwste afleveringen van The Mandalorian hebt voorzien van een Baby Yoda-achtergrond. Wat wil je nog meer?

Het is een feature die al op Windows Phones bestond, maar Facebook heeft de mogelijkheid om achtergronden per chat te veranderen nooit naar iOS en Android uitgerold. Tot nu dus. Fans smeken er al jaren om, en nu is het zo ver.

Zo wordt het extra duidelijk in welke chat je zit. Om gebruik te maken van een gepersonaliseerde achtergond per WhatsApp-gesprek doe je het volgende:

Android

  1. Open de chat met de persoon of groep in kwestie
  2. Druk op de drie puntjes rechtsboven
  3. Kies voor Achtergrond/Wallpaper
  4. Nu kun je kiezen uit standaardachtergronden of je eigen afbeelding gebruiken

iOS

  1. Open de chat met de persoon of groep in kwestie
  2. Klik op de naam van de persoon of groep
  3. Selecteer het roze icoontje met achtergrond en geluid
  4. Nu kun je kiezen uit standaardachtergronden of je eigen afbeelding gebruiken

Nog een stapje verder gaan met WhatsApp? 🔥WhatsApp als een pro: deze 7 tips en tricks zijn onmisbaar

WABetaInfo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.