Coen Grutters
Coen Grutters Geld & Carrière 17 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit halfvrijstaande Funda-huis koop je als single met minimumloon

Als single met een minimumloon heb je het niet makkelijk op de huidige woningmarkt, zo bewijst de maximale hypotheek die de bank je wil verstrekken. Dat bedrag is net genoeg voor deze halfvrijstaande woning, die voor 28 procent van de gemiddelde huizenprijs te koop staat op Funda.

Verwacht overigens niet lekker centraal te wonen, zoals bij dit hagelnieuwe doch relatief betaalbare huis in Utrecht het geval is. Nee, voor een fractie van de gemiddelde woningprijs kun je enkel ver buiten de randstad terecht. Dit huisje staat dan ook in het Zeelandse Terneuzen.

Halfvrijstaand Funda-huis uit 1901

Evenmin is het huisje nieuw, zoals het Utrechtse stulpje dat wel is. De Zeelandse woning is namelijk al in 1901 gebouwd. Binnen vind je woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Dit alles schreeuwt jaren 70’s vibe. Dat geeft gelukkig niet, want retro is tegenwoordig weer helemaal in. Een nadeel van het Funda-huis is dat ook energielabel (G) niet meer van deze tijd is.

Als het klimaat je lief is, zal je zelf aan de bak moeten. De Funda-woning, die wordt verwarmd door een gaskachel, is al wel voorzien van dubbele beglazing en twee kunststof dakkapellen. Het huisje telt 43 vierkante meter en staat op een perceel van 162 vierkante meter. Dat betekent dat je een tuin hebt, een tuin op het westen in dit geval met daarin een vrijstaand tuinhuisje.

28 procent van gemiddelde huizenprijs

“Ben je als woningzoeker op zoek naar die ene betaalbare leuke woning met voorzieningen in de omgeving en vind je het geen bezwaar om de woning naar eigen smaak te moderniseren, dan is deze knusse woning op een rustige locatie echt iets voor jou”, schrijft de makelaar bij de advertentie op Funda. Erg mooi is het halfvrijstaande huis nu (nog) niet, maar je betaalt er dan ook niet veel voor. De vraagprijs bedraagt 120.000 euro, wat slechts 28 procent is van de gemiddelde huizenprijs op dit moment. Weet wel dat je voor minder geld dit droomhuis in Zweden koopt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.