Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 10 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste vrijstaande Funda-huis in Utrecht is hagelnieuw

Wie een betaalbare, vrijstaande woning zoekt in Nederland, vindt die over het algemeen enkel in de uithoeken van ons land. Maar wat als je lekker centraal wil wonen? We gingen op zoek naar het goedkoopste vrijstaande Funda-huis in de provincie Utrecht.

Voor een gunstige prijs worden enkele woonboten aangeboden in Utrecht, maar daar zijn we niet naar opzoek. Bovendien besteedden we eerder deze week al aandacht aan een woonboot als relatief betaalbare woonwijze, toen echter middenin Amsterdam.

Prijs van het goedkoopste vrijstaande huis in Utrecht

Utrechts goedkoopste vrijstaande huisje op het vaste land bevindt zich in Renswoude. Ook hier geldt weer: hoe goedkoper, hoe verder aan de buitenranden van het geselecteerde gebied. Het plaatsje met iets minder dan 6.000 inwoners schurkt tegen Gelderland, maar behoort nog net tot de provincie Utrecht.

Het huis dat we op Funda spotten, is pas vorig jaar gebouwd en ziet er dan ook nog beeldig uit. Het woonoppervlak bedraagt 77 vierkante meter, op een perceel van 88 vierkante meter. Je hebt dus een klein tuintje (of in dit geval: terrasje) naast je vrijstaande woning. Voor het fonkelnieuwe huis wordt 350.000 euro gevraagd. Dat is ruim 70.000 euro minder dan de gemiddelde huizenprijs op dit moment.

Funda-woning is nog niet af

Uiteraard moet je daarbij het bescheiden formaat in ogenschouw nemen. Per vierkante meter betaal je immers evengoed 4.545 euro, waarmee de woning in Utrecht schuurt tegen huizen in de gemeenten met de hoogste vierkantemeterprijs van Nederland.

Bovendien is de woning, in tegenstelling tot dit onwijs goedkope vrijstaande huis, nog niet helemaal af. “Alles in de woning is zodanig afgewerkt dat je het zelf nog je eigen finishing touch kan geven”, schrijft de makelaar in de Funda-advertentie. “De woning is gasloos, voorzien van zonnepanelen en is volledig geïsoleerd.”

Kant-en-klare mini-villa als alternatief

Die finishing touch bestaat uit het leggen van vloeren, afwerken van de plafonds en inrichten van het interieur. Ook hebben sommige wanden nog een likje verf nodig. Buiten dat hoeft er niets te gebeuren. Is je dat je al te veel werk? Dan kun je ook deze kant-en-klare mini-villa kopen die op Funda voor hetzelfde bedrag te koop staat. Maar ja, die staat niet in Utrecht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.