Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Aan vrijstaand Funda-huis van 168.000 euro hoeft niets te gebeuren

Betaalbare woningen, ze bestaan nog. Zo wordt voor dit vrijstaande huis op Funda slechts 168.000 euro gevraagd.

Voor degenen die nooit over de huizenverkoopsite scrollen: een gemiddeld koophuis kost tegenwoordig ruim 420.000 euro. Tja, dan valt 168.000 euro reuze mee. En nee, het betreft geen bouwval. Aan de woning hoeft niets meer te gebeuren.

Klein Funda-huis is compleet gemoderniseerd

Wel zijn er andere concessies die je moet doen als je hier wil wonen. Zo staat het huis in Lioessens, een klein dorpje met nog geen 400 inwoners in het Noorden van Friesland. Die woonplaats zal niet ieders voorkeur genieten. Ook hoef je geen zeeën aan binnenruimte te verwachten. Hoewel het perceel een degelijke 220 vierkante meter groot is, bedraagt het woonoppervlak slechts 48 vierkante meter.

Funda vrijstaand huis vrijstaande woning te koop betaalbaar goedkoop
De achterzijde van het huis. (Afbeelding: Regiomakelaardij B.V.)

“De woning is van oorsprong een oud boerderijtje”, schrijft de aanbieder bij de advertentie op Funda. In 2022 is het huis volledig gemoderniseerd. Nieuwe zinken goten zijn geplaatst en de buitenmuren zijn voorzien van een likje verf. “Tevens is de gehele tuin gerenoveerd en zijn er nieuwe ruime terrassen aangelegd met veel privacy”, schrijft de makelaar.

Binnenruimte van de woning volledig aangepakt

Tijd om een kijkje te nemen ín het huis. Niet alleen is de binnenkant van de woning geverfd, ook is het huis voorzien van een nieuwe keuken, toiletten en een nieuwe cv-installatie. In de woonkamer van het Funda-huisje tref je overigens nog wel een ouderwetse houtkachel. Lekker knus in de winter.

De nieuwe gietvloer is strak en modern, maar doet af aan de knusse sfeer die de houtkachel creëert. Een tapijtje hier en daar zou dan ook een welkome toevoeging zijn. Maar goed, het geheel moet dan ook nog naar eigen wens worden ingericht. Naast de woonkamer zijn er twee slaapkamers (inclusief de zolder) die je van meubilair moet voorzien. Is dit toch niet helemaal wat je zoekt? Dan is een van deze 3 vrijstaande woningen voor minder dan 150.000 euro wellicht iets voor jou.

Goedkoop Funda-huis blijkt vanbinnen schitterende villa

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.