Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de rijkste mannen ter wereld aan de start van 2024

De kaarten zijn geschud en Forbes heeft de balans opgemaakt. Deze mensen behoren tot de allerrijksten der aarde. Spoiler: vrouwen zijn behoorlijk ondervertegenwoordigd op deze lijst. Dit zijn de rijkste mannen ter wereld.

De tien rijkste personen op aarde zijn samen goed voor een bedrag 1,47 biljoen dollar. Ten opzichte van een maand geleden zijn zij er aan de start van het nieuwe jaar met 30 miljard dollar op vooruit gegaan, meldt het Amerikaanse Forbes Magazine.

Rijkste mensen ter wereld

Mocht je die sprong van 30 miljard dollar al duizelingwekkend vinden, dan is het tijd om je hart vast te houden. In de maand daarvoor – november 2023 – wisten deze grootverdieners een totaal extra vermogen van 115 miljard dollar te vergaren.

1. Elon Musk (52) – 251,3 miljard dollar

Vermogen uit: Tesla, SpaceX, X

In 2023 verdiende Elon Musk op zijn zachts gezegd een flinke boterham. Dankzij onder andere de stijgende aandelen van Tesla en zijn SpaceX verdiende hij vorig kalenderjaar alleen al zo’n 100 miljard dollar. En dat ondanks de dalende advertentie inkomsten op X.

2. Bernard Arnault (74) – 200,7 miljard dollar

Inkomstenbron: LVMH/Luxury goods

Fransman Bernard Arnault behoort als enige Europeaan tot de top tien van rijkste mensen op aarde. Zijn vermogen heeft hij verworven met luxeconcern LVMH, waaronder Louis Vuitton, Dior, Sephora en Givenchy vallen. In 2023 behaalde het bedrijf als eerste Europees concern ooit een marktwaarde van 500 miljard dollar.

3. Jeff Bezos – 168,4 miljard dollar

Vermogen uit: Amazon

De oprichting van Amazon heeft Jeff Bezos geen windeieren gelegd. Zijn taak als CEO legde hij in 2021 neer, maar als aandeelhouder zit hij niet om inkomsten verlegen. In december 2023 mocht hij 5,8 miljard dollar vermogen bijschrijven als aandeelhouder.

4. Larry Ellison – 135,3 miljard dollar

Vermogen uit: Oracle

Larry Ellison zag zijn vermogen flink afnemen in de laatste maand van 2023. Zijn vermogen daalde met 11,2 miljard dollar als gevolg van de kelderende marktwaarde van Oracle; de koers zakte met zo’n 10 procent. Toch zit hij voorlopig niet in de kou, want het vermogen van Ellison wordt aan de start van dit jaar nog altijd geschat op zo’n 135,3 miljard dollar.

5. Mark Zuckerberg – 125,3 miljard dollar

Vermogen uit: Facebook / Meta

Mark Zuckerberg stoot als vijfde op deze lijst Bill Gates van zijn plaats. Als oprichter van Meta Platforms heeft hij een vermogen van 125,3 miljard dollar, waarmee hij Gates met 119,6 miljard dollar uit de top 5 stoot.

Waar deze lijst wordt gedomineerd door mannen, zijn er ook vrouwen met een groot vermogen. De eerse vrouw staat op plaats 14 van de lijst rijkste mensen ter wereld. Maak kennis met de tien rijkste vrouwen op aarde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.