Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze stijlvolle Mercedes uit 2017 is nu al betaalbare occasion

Toen deze ruime Mercedes C-Klasse in 2017 van de band rolde, kostte hij ruim 43.000 euro. Nu koop je de stijlvolle tweedehands auto voor een fractie van die prijs.

Niet zo’n fan van Mercedes? Check dan deze moderne, tweedehands BMW, die véél duurder oogt dan hij in werkelijkheid is.

W205-generatie

Afijn, terug naar de reden waarom je op dit artikel klikte: de Mercedes C-Klasse-occasion. Het model is al sinds de jaren negentig op de markt, maar vandaag bespreken wij specifiek de W205-generatie, die tussen 2014 en 2021 werd geproduceerd.

Mercedes C-Klasse occasion tweedehands auto
(Afbeelding: Autowereld / Auto Twins Emmen)

De C-Klasse is in bijna elk denkbare carrosserievorm te krijgen. Zo tref je de tweedehands auto als coupé, cabriolet, sedan en stationwagen. Die laatste variant noemt Mercedes liever Estate.

Mercedes C-Klasse als moderne occasion

Daarnaast is er een rijk aanbod aan motoren. Onderaan de prijsrange vind je echter voornamelijk Estate-versies met de C160 of C180-motoruitvoering. Voor de meesten zullen diesels niet interessant zijn, dus zoeken we naar (hybride) benzinevarianten. Wij treffen dit zwarte C160-exemplaar uit 2017 met 182.000 kilometer op te teller. Onder de kap van de tweedehands auto ligt een bescheiden 1.6-liter viercilinder met 129 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak.

(Afbeelding: Autowereld / Auto Twins Emmen)

De Wegenwacht geeft aan dat bij deze Mercedes C-Klasse de waterpomp nog weleens weigert, waardoor de motor te heet kan worden. Gelukkig waarschuwt de auto je tijdig. Verder wil de optionele luchtvering na lange tijd stilstaan soms niet meer meewerken, maar daarmee zijn de meeste betaalbare occasions (zoals het exemplaar in dit artikel) niet uitgerust.

Prijs van de tweedehands auto

Zie jij jezelf al in deze Mercedes C-Klasse rondrijden? Dan moet je in Emmen zijn, waar de auto te koop staat. De verkopende partij wil 14.900 euro voor de occasion hebben.

Mercedes C-Klasse occasion tweedehands auto
(Afbeelding: Autowereld / Auto Twins Emmen)

Daarvoor krijg je een moderne C-Klasse die (ondanks zijn kleine motortje) een sportieve uitstraling heeft. De tweedehands auto is uitgerust met features zoals stuurbediening, stembediening, cruise control, climate control en stoelverwarming. Wie nog meer luxe zoekt, is mogelijk geïnteresseerd in dit tweedehandsje van Mercedes.

Deze iconische stadsauto is nu als occasion goedkoper dan e-bike

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.