Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 29 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Goedkoop Funda-huis blijkt vanbinnen schitterende villa

Don’t judge a book by its cover, luidt een Engels gezegde. Die uitspraak geldt ook voor dit betaalbare Funda-huis, dat vanbinnen een beeldige villa blijkt te zijn.

De woning staat in het Noord-Brabantse dorp Sint Willebrord, waar een kleine 10.000 mensen wonen. Vanbuiten oogt het bruine pand oubollig en klein, maar schijn bedriegt. Wat je niet goed ziet is de riante achterkant van het huis. Het woonoppervlakte bedraagt 200 vierkante meter, op een perceel van 320 vierkante meter.

Funda-huis met kookeiland

Op de woningverkoopsite staat het huis als villa gemarkeerd. Bij binnenkomst wordt gauw duidelijk waarom. Zo is het huis voorzien niet één, maar twee moderne keukens, waarvan een zelfs een kookeiland met zespits fornuis en grote oven heeft.

Op de tweede verdieping van het Funda-huis bevinden zich vier slaapkamers en een strakke badkamer met ligbad. In de achtertuin vind je een knusse binnenplaats. Deze overdekte plek is vanuit meerdere hoeken van het huis te bereiken en hier zit je lekker droog. Ook tref je hier de berging.

Meer dan enkel een villa

Voor het de Funda-huis wordt 375.000 euro gevraagd. Gezien de gemiddelde huizenprijs die meer dan vier ton bedraagt, is dat lang zo gek nog niet. Er zit echter een flinke maar aan dit verhaal. Dit pand is namelijk meer dan enkel een huis. Direct achter de voordeur van de villa bevindt zich namelijk een ruime winkelruimte met een grote balie.

“Het huidige bestemmingsplan is detailhandel met functieaanduiding wonen”, schrijft de makelaar bij de advertentie op Funda. Tenzij je van plan was een winkel aan huis te beginnen, is dit een domper. En zelfs als je wel winkelier wil worden, kan het nog lastig worden om het pand daadwerkelijk te kopen. “Banken hanteren vaak andere criteria voor de hypotheek van dit soort panden, waardoor een reguliere particuliere financiering niet altijd mogelijk is”, legt de makelaar uit. Dat probleem heb je gelukkig niet met deze mini-villa, die ook nog eens ruim een ton goedkoper is.

3 vrijstaande huizen op Funda voor minder dan 150.000 euro

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.