Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

James Bond-vader en Henry Cavill in nieuwe oorlogsfilm Guy Ritchie

Guy Ritchie heeft een blik grote namen opengetrokken voor wat het begin van een nieuwe oorlogsfranchise moet worden. Jawel, een oorlogsfilm met onder anderen Henry Cavill en de vader van James Bond.

Het werk van de Britse auteur Damien Lewis is een dikke aanrader voor liefhebbers van oorlogsfilms. Hij vertelt de verhalen van echt gebeurde veldslagen en spionagemissies op een manier die soepeler weg leest dan menig thriller.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Een van zijn beste boeken, over een ultrageheime door Winston Churchill opgerichte soldaten-squad, is in de handen van Guy Ritchie beland. Dé grootmeester als het om smakelijke actiefilms vol spierballentaal en krachtpatsers gaat. Het resultaat is The Ministry of Ungentlemanly Warfare, een oorlogsfilm met Henry Cavill in de hoofdrol.

Overigens is de The Witcher-ster niet de enige grote naam uit de cast. Hij wordt vergezeld door onder andere Henry Golding (The Gentlemen), Babs Olusanmokun (Dune) en Alan Ritchson (Reacher).

Cavill speelt het hoofd van de geheime oorlogssquad van Churchill. Een squad met een sterke James Bond-link: 007-schrijver Ian Fleming maakte deel uit van de operatie. Ja, hem zie je ook terug in de film, vertolkt door Freddie Fox.

Oorlogsfilm met grote ambities

De geheime gevechtseenheid, bestaande uit een bont gezelschap van schurken en buitenbeentjes, gaat op een gedurfde missie tegen de Nazi’s met behulp van volledig onconventionele en uiterst ‘ungentlemanly’ gevechtstechnieken. “Uiteindelijk verandert hun stoutmoedige aanpak de loop van de oorlog en leggen ze de basis voor de Britse SAS en de moderne Black Ops oorlogsvoering,” aldus de synopsis voor The Ministry of Ungentlemanly Warfare.

De ambitie achter de oorlogsfilm is overigens groot: filmstudio Lionsgate hoopt na John Wick met deze film een gloednieuwe spierballen-franchise op poten te zetten. De belofte dat de film van Guy Ritchie aan Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds doet denken, legt de lat alleen maar hoger.

Het script komt uit de koker van Paul Tamasy, uit wiens pen ook de scripts voor oorlogsfilm The Outpost en vechtfilm The Fighter vloeiden. Ook niet verkeerd: de producer leverde eerder Top Gun: Maverick af.

Op naar april 2024

Ja, de grote namen vliegen je om de oren. Laten we hopen dat de uiteindelijke film die potentie volledig inlost en een vermakelijke Guy Ritchie-filmreeks aftrapt. Daar gaan we halverwege april achter komen, want The Ministry of Ungentlemanly Warfare staat voor 19 april 2024 op de planning. De eerste trailer belooft in ieder geval veel goeds.

En ach, anders hebben we altijd het boek nog. Nu al trek in een prettige oorlogsfilm? Check dan deze nieuwe topper van Belgische bodem.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.