Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Reizen 29 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de goedkoopste kamer op het grootste cruiseschip ter wereld

Met een lengte van 361 meter en een capaciteit van 6.680 passagiers is de Symphony of the Seas het grootste cruiseschip ter wereld. Is een ticket alleen weggelegd voor Rose DeWitt Bukater, of kan Jack Dawson het ook betalen?

Voor wie niet te veel luistert naar klimaatdrammers en evenmin onder de indruk is van de laatste anderhalf uur van Titanic, klinkt een cruise wellicht als een mooie reis in de oren. Manners onderzoekt de prijzen op het grootste cruiseschip ter wereld: de Symphony of the Seas. 

goedkope cruise
Kate Winslet als Rose DeWitt Bukater in Titanic (Afbeelding: 20th Century Fox)

En als het schip onverhoopt tot zinken komt: op die drijvende deur van de Titanic pasten wél twee mensen.

Goedkope cruise van zeven dagen, zonder uitzicht op zee

De goedkoopste kamer op de Symphony of the Seas kost 613 euro per persoon voor een reis van 8 dagen door de Cariben. Je vertrekt van Miami en doet onderweg de Bahama’s, Sint Thomas en Sint Maarten aan, alvorens weer naar Miami terug te keren. Best een goedkope cruise, lijkt ons. Het enige nadeel is dat je bij die 613 euro ook nog een retourtje Miami moet kopen.

Een groot voordeel is dat eten en drinken bij de prijs zijn inbegrepen, althans: bij de goedkopere restaurants die aan boord zijn. Zo kun je jezelf helemaal volstoppen met hotdogs bij het Dog House, maar moet je voor de krab met avocadomousse gewoon betalen. 

Goedkope en duurdere cabines van de Symphony at the Seas

Voor 613 euro slaap je in een kamer zonder uitzicht, maar wel met op het oog prima faciliteiten. We zien een tweepersoonsbed, een bank en een flatscreen aan de muur. Voor twee personen betaal je 175 euro per nacht voor deze cabine.

(Afbeelding: Royal Caribbean Cruises)

Voor wie van een kamer zonder ramen claustrofobie krijgt, moet maar zoveel mogelijk tijd buiten de cabine doorbrengen. Op de Symphony of the Seas kun je onder andere lasergamen, shoppen, een toneelstuk over samoerai bekijken, naar een orkest luisteren, musicals bezoeken, naar de bioscoop, naar de spa, naar de fitness, naar twintig verschillende restaurants en dertien verschillende bars, waaronder eentje met robot-bartenders. Helaas maken ze geen gratis drankjes, want ook voor drankjes in het café moet je op het schip gewoon betalen.

goedkope cruise
De Bionic Bar met robot-barmedewerkers. (Afbeelding: Royal Caribbean Cruises)

Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van Royal Caribbean.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.