Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 25 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste Maserati van Nederland kost minder dan een e-bike

Een Italiaanse sportwagen duur? Deze Maserati Quattroporte-occasion niet! Je koopt de tweedehands auto met een 400 pk sterke V8 al voor minder dan een e-bike van Porsche.

En nee, hij zit niet in de kreukels. Volgens de verkoper loopt de motor prima. Of het daarmee ook een goede deal is, is een tweede.

Maserati-occasion goedkoper dan e-bike

De Italiaanse autofabrikant staat bekend om zijn sportwagens met bruut motorgeluid. Met zijn 402 pk sterke 4.2-liter V8 is deze tweedehands auto daarop geen uitzondering. Volgens de Italianen weet de Maserati Quattroporte in 5,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te sprinten en stopt de sportsedan pas bij 275 kilometer per uur met accelereren.

Maserati Quattroporte occasion te koop tweedehands auto
(Afbeelding: Autowereld / Garage Hendriks)

Maar waar de meeste auto’s van het merk schreeuwend duur zijn, staat deze Maserati Quattroporte te koop voor slechts 8.450 euro. Dat is ruim 94 procent minder dan de nieuwprijs van ruim 153.000 euro. Voor dat geld koop je nog niets eens deze elektrische fiets van Porsche (ja, die bestaat).

Tweedehands auto met veel ervaring

Hoe dat kan? Nou, deze occasion stamt uit 2005 en heeft sindsdien ruim 440.000 kilometer gereden. Dat is an sich al een hele prestatie, maar zeker voor een Italiaanse sportwagen. Dat zijn nou niet bepaald auto’s die bekendstaan om hun betrouwbaarheid.

Maserati Quattroporte occasion te koop tweedehands auto
Dat zit wat comfortabeler dan het zadel van een e-bike. (Afbeelding: Autowereld / Garage Hendriks)

Het zullen overigens 440.000 dure kilometers zijn geweest. De Maserati Quattroporte-occasion is namelijk een gigantische zuipschuit. Het gemiddelde verbruik van deze tweedehands auto bedraagt zo’n 1 op 6. Tenzij de Maserati enkel snelwegen gezien heeft, is er tot nu toe ruim 73.000 liter benzine doorheen gegaan.

Is de Maserati Quattroporte een goede koop?

Hoewel de verkoper claimt dat de motor goed loopt, is de apk op de Maserati Quattroporte-occasion verlopen. Het is dus maar de vraag of de Italiaan vlekkeloos door de keuring komt. Moeten er onderdelen vervangen of gerepareerd worden, dan kan dat al gauw in de papieren lopen.

Maserati Quattroporte occasion te koop tweedehands auto
(Afbeelding: Autowereld / Garage Hendriks)

Dat is dan ook de grote waarschuwing die we moeten afgeven bij exclusieve sportwagens die nu voor een verleidelijk prijsje worden aangeboden (denk ook aan de goedkoopste Ferrari van Nederland): de aanschafprijs mag dan laag zijn, de onderhoudskosten zijn dat nog altijd niet. Iets om je bewust van te zijn voordat je bijna 8.500 euro stukslaat op de goedkoopste Maserati Quattroporte van Nederland. Misschien toch maar op een e-bike naar je werk.

Goedkoopste Aston Martin ooit als occasion te koop in Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.