Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones-ster verrijkt Netflix met hoofdrol in Western-serie

De letterlijke en figuurlijke koningin van Game of Thrones heeft wederom een boeiende hoofdrol te pakken. Lena Headey zal de cast aanvoeren van The Abandons, een veelbelovende nieuwe Netflix-serie over het prille Wilde Westen.

Na het jaloersmakende succesrecept van Yellowstone en spin-offs 1883 en 1923 bij concurrent SkyShowtime, moet Netflix natuurlijk ook in de eigen keuken een serie over het Wilde Westen bekokstoven. En de streamingdienst heeft niemand minder dan Game of Thrones-ster Lena Headey als chef-kok aangesteld om de hoofdrol te vertolken. Maar wat weten we verder nog over het veelbelovende The Abandons?

Netflix-serie The Abandons met Game of Thrones-ster

Ooit het legendarische Oregon Trail gespeeld? In tegenstelling tot de serie en het jaar 1883 – het absolute hoogtepunt van het Wilde Westen – zal The Abandons eerder plaatsvinden gedurende de jaren 1850. Toen verhuisden er in groten getale pioniers van de Oostkust van Amerika naar het onontgonnen Westen om het zelfverklaarde lot van het jonge Amerikaanse land te vervullen; de zogenaamde Manifest Destiny.

De officiële samenvatting van het plot van de nieuwe Netflix-serie The Abandons luidt als volgt. “Terwijl een groep diverse buitenbeentjes hun Manifest Destiny nastreeft in het Oregon van 1850, probeert een corrupte en machtige minderheid hen van het land te verdrijven. Deze verlaten zielen, die aan de rand van de samenleving leven, verenigen hun stammen om een familie te vormen en terug te vechten. Gedurende dit bloederige proces wordt ‘gerechtigheid’ tot ver over de grenzen van de wet verheven.”

Lena Heady in Game of Thrones

Lena Headey, het meest bekend als Cersei Lannister in Game of Thrones, vertolkt de rol van een kinderloze matriarch die vier weeskinderen onder haar hoede neemt tijdens dit woelige pioniers-tijdperk. The Abandons is van dezelfde hand die Sons of Anarchy heeft gemaakt, Kurt Sutter. De nieuwe Netflix-serie heeft nog geen exacte releasedatum, maar de opnames beginnen naar verluidt eind dit jaar. Ten vroegste in 2024 zullen we de boeiende Wilde Westen-serie dus de huiskamers in streamen. Het eerste seizoen zal tien afleveringen omvatten van elk een uur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.