Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

F1-fans opgelet! Eerste Formule 1-auto Michael Schumacher staat te koop

De legendarische Formule 1-coureur Michael Schumacher neemt afscheid van een van zijn auto’s. Het is niet zomaar een racewagen, maar dé auto waarin hij zijn eerste kilometers als coureur van de topklasse aflegde.

De debuutauto, met de naam Ford Jordan 191, staat te koop op een veiling. Het exemplaar moet zo’n 1,25 miljoen pond (1,45 miljoen euro) op gaan leveren.

De Formule 1-debuutauto van Michael Schumacher

Van de auto zijn slechts 7 exemplaren gebouwd. Twee daarvan zijn gebruikt door Schumacher, maar er kan er maar één de eerste zijn. De toen nog onervaren Michael Schumacher stapte in 1991 in deze Formule 1-auto om mee te doen aan de Grand Prix van België.

Michael Schumacher, Formule 1
(Afbeelding: Speedmaster)

Na een goede kwalificatie verbrandde de 21-jarige Michael Schumacher de koppelingsplaat van zijn auto. Na enkele honderden meters hielt het feest daardoor al op. Desondanks was deze auto de start van een mooie carrière waarin hij zeven keer wereldkampioen werd.

Een dikke Amerikaanse V8

De eerste Formule 1-auto van Michael Schumacher heeft een 3,5 liter V8 van Ford aan boord. Dit motorblok is goed voor zo’n 650 pk bij 13.000 toeren per minuut. Dit vermogen wordt naar de wielen gestuurd door middel van een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. De koppeling tussen de motor en versnellingsbak is in ieder geval al een keer vervangen.

Michael Schumacher, Formule 1
Deze Formule 1-auto zien veel liefhebbers als de mooiste ooit. (Afbeelding: Speedmaster)

PepsiCo sponsorde de auto met het frisdrankmerk 7up en zorgde ervoor dat de hij de iconische blauwgroene livery kreeg. Het is daarmee niet alleen een bijzonder stukje F1-geschiedenis, maar ook een tijdcapsule wat marketing betreft.

Met de groetjes van Michael Schumacher

De auto uit 1991 doet het tot op de dag van vandaag goed en reed dit jaar zelfs een paar rondjes over een circuit. De auto wordt aangeboden bij veilingsite Speedmaster. De Formule 1-auto is inclusief startuitrusting, voorverwarmer, het originele racestuur en een door Michael Schumacher gesigneerd modelautootje van de Ford Jordan 191. Mooi extraatje!

Michael Schumacher, Formule 1
(Afbeelding: Speedmaster)

Het wagenpark van lewis Hamilton: peperdure auto’s en supercars

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.