Stijn Kuster
Stijn Kuster Eten & Drinken 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze exclusieve whisky is gerijpt op de muziek van Metallica

Rockband Metallica laat zichzelf van een andere kant zien. De rockers brengen namelijk samen met Amerikaanse destilleerder Dave Pickerell een whisky op de markt die gerijpt heeft op de bastonen van ‘The Black Album’.

De blend van straight bourbons en rye whisky’s van minimaal 8 jaar oud kreeg de speciale behandeling in zwarte cognacvaten.

Een unieke ‘The Black Album’-afspeellijst

Elke batch heeft een unieke afspeellijst die werd gebruikt om de whisky te ‘verbeteren’. Door de trillingen moet de whisky meer de smaak en kleur van het hout aannemen. Of de smaak ook echt veranderd is, is de vraag. Desondanks zijn de ‘normale’ whisky’s van de destilleerder ook al erg goed als we critici moeten geloven. De flessen van Dave Pickerell wonnen al meerdere prijzen.

Metallica Whisky, the black album
(Afbeelding: Blackened whiskey)

The Black Album: legendarisch

Niet alleen de whisky won prijzen, ook de muziek van Metallica viel in de smaak. Met ‘The Black Album’ heeft de rockband het best verkochte album van de afgelopen 30 jaar in handen. Met 17 miljoen verkochte exemplaren in de Verenigde Staten en 35 miljoen wereldwijd.

Hoe goed de smaak van de whisky ook mag zijn. Zo hard als het album zullen de flessen niet over de toonbank vliegen. Hoeveel flessen er precies in omloop komen is onbekend.

De smaak van de Metallica-whisky

De smaak van de The Black Album-whisky wordt door de destilleerderij beschreven als: “Je ruikt de gebrande karamel, eikenhout en honing en proeft honing, kaneel, piment, donker fruit, kruidnagel en munt. De afdronk is lang en glad, licht romig met hints van butterscotch taffy (een soort toffee), esdoorn en honing.”

Twentse whisky wéér in no-time uitverkocht: wat maakt het zo goed?

Naast de The Black Album-fles van 750 milliliter krijg je bij je bestelling een speciale verzamelmunt en een cocktailboekje. De Metallica-set wordt aangeboden voor ‘slechts’ 50 dollar (41,08 euro) en wordt nu nog alleen in de Verenigde Staten en Australië verkocht.

En Nederland dan?

De fles is niet in Nederland te laten bezorgen. Wil je toch de fles hebben? Dan is er gelukkig een manier om het product alsnog in Nederland te krijgen. Voor de diehard Metallica-fans!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.