Dennis Mons
Dennis Mons Formule 1 25 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

5 voortekenen dat Max Verstappen de GP van België wint

We zijn met een goed been uit bed gestapt, de Formule 1 staat na een korte zomerstop weer op het punt van beginnen. Vijf voortekenen dat Max Verstappen de GP van België op het Circuit van Spa-Francorchamps gaat winnen.

We gaan weer van start dit weekend. Vorig jaar heeft Max Verstappen de titel gepakt op Spa-Francorchamps. Maar de Belgische Formule 1-race verregende, en de overwinning was wat jammerlijk. Beetje achter elkaar aan karren met ene safety car voor je. Awel. Hopelijk nu glorieuzer. Winnen is leuk, mooi winnen nog leuker.

Waarom Max Verstappen de GP van België wint

Een paar opportunistische en chauvinistische redenen waarom Max Verstappen ook in 2022 de Formule 1-race in België gaat winnen.

1. Regen voorspeld in Spa-Francorchamps

Op zich is het geen probleem als de baan nat wordt. Max Verstappen heeft al bewezen dat hij juist sneller rijdt dan de concurrentie op een glad circuit. Sterker nog: hij houdt van regen.

Als het weer een glibberboel wordt, zoals voorspeld, heeft Max Verstappen wel een voordeel. Zijn huidige Formule 1-wagen RB18 is erop voorbereid. In de vakantie heeft het team hard gewerkt om zijn wagen klaar te maken voor de rest van het seizoen, dus ook op stortbuien. Los daarvan is hij simpelweg een meester in de regen.

2. De Formule 1-bookmakers hebben gesproken

Bookmakers hebben het vaak bij het rechte eind, tenzij er onverwachte dingen gebeuren. En ze zijn duidelijk. Bij een overwinning van Max Verstappen krijg je 1,89 keer je inzet terug. Bij een overwinning van titelconcurrent Charles Leclerc krijg je 4,03 keer je inzet terug. Ook is er een wedkantoor met de quotering 1,90 staat tot 4,25. Bij andere bookmakers zijn de quoteringen vergelijkbaar. Duidelijk, al kan dit na de kwalificaties natuurlijk weer heel anders zijn.

3. Verbeterd circuit in België

Een groot voordeel voor alle coureurs is dat het circuit in België aanzienlijk is verbeterd. Er ligt nieuw asfalt en zijn er op enkele plekken grindbakken toegevoegd. Noodzakelijk, want op Spa-Francorchamps is inhalen relatief makkelijk dankzij de brede banen. Dus als je eraf schiet, hoef je niet meteen uit de race te liggen. Max Verstappen is tevreden met de wijzigingen.

4. Goede voorbereiding en een thuiswedstrijd

Max Verstappen bereidt zich goed voor. In zijn ‘vakantie’ reed hij het circuit al af in een recordtijd in de ‘simulator’. Hij deed dit in de RB7 uit 2011. Maar het moge duidelijk zijn dat Spa-Francorchamps voor hem echt een thuiswedstrijd is (officieel is Max namelijk geboren in België). En allememaggies wat maakt Red Bull toch toffe Formule 1-video’s.

5. Gekibbel bij Ferrari en andere Formule 1-teams

Nog een voordeel voor Max Verstappen is het gekibbel in andere teams. Zo blijft Ferrari zichzelf maar verslaan, tot eigen frustratie. Ook wordt er veel met potentiële stoeltjes geschoven en zelfs Daniel Ricciardo gaat na dit seizoen stoppen omdat zijn contract niet wordt verlengd. Dit terwijl de Nederlandse Formule 1-coureur juist zo lekker in zijn stoel zit met het huidige contract. Zal veel rust geven.

Daniel Ricciardo weddenschap Renault Cyril Abiteboul
Einde van de rit voor Danny Ric? (Afbeelding: EPA / Antonio Lacerda)

De voortekenen dat Max Verstappen de Grand Prix van België op het Circuit van Spa-Francorchamps wint, zijn er. Maar niet te vroeg juichen, Charles Leclerc is dit seizoen een geduchte concurrent.

De Formule 1-race begint zondag om 15.00 uur start. Check de beste gratis F1-streams om de race thuis te kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.