Stijn Kuster
Stijn Kuster Reizen 25 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Opel onthult elektrische camper die ver komt en razendsnel laadt

Opel heeft een nieuwe elektrische camper onthuld, de Zafira-e Life Crosscamp Flex. Hoewel het model maar weinig te maken heeft met de oude Zafira, is het een uitgebreide kampeerwagen.

De Opel Zafira ken je misschien als grote MPV. De personenauto is inmiddels nagenoeg identiek aan de Vivaro. De kampeerwagen had dus net zo goed de Vivaro-e Life Crosscamp Flex kunnen heten.

De elektrische camper van Opel

Maar de elektrische camper draagt de naam van de MPV. In geval van de kampeerversie biedt hij geen zitplaatsen aan zeven personen, maar kan je vier man meenemen op vakantie. De rest van de ruimte is benut om op plaats van bestemming te kamperen.

Elektrische camper, Opel Zafira
(Afbeelding: Opel)

Zo is er een keukentje met gasfornuis en wasbak, kun je de achterbank omtoveren tot tweepersoonsbed en vind je onder het hefdak ook twee slaapplekken. Verder zijn er in de elektrische camper twee tanks voor vuil en schoon water, is er een koelbox aan boord en vind je een extra batterij ter grote van 95 Ah die zorgt voor de elektriciteitsvoorziening van de verlichting en (USB-)stopcontacten.

De Zafira laadt snel en komt ver

Naast de kleine accu ligt er onder de vloer een grote 75 kWh lithium-ion-batterij. Deze zorgt volgens WLTP voor 322 kilometer aan actieradius. Middels een 100 kW-snellader kun je het accupakket van de elektrische camper in 48 minuten van 0 naar 80 procent opladen.

(Afbeelding: Opel)

De prijs van de Zafira-e Life Crosscamp Flex is nog niet bekend. Het model zal voor het eerst te zien zijn op 26 augustus tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf.

Ook Volkswagen werk aan een elektrische camper

Niet alleen Opel is bezig met een elektrische camper, ook Volkswagen komt met een soortgelijk model. Hoe deze er exact uit komt te zien, is nog de vraag. Wel is de basis bekend. Manners Magazine nam vast een kijkje bij deze ID. Buzz. Klik hier om de video te bekijken van het elektrische busje.

Elektrische camper, Opel Zafira
(Afbeelding: Opel)

Deze elektrische fiets is ook een camper en een boot

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.