Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 25 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

11 veelzeggende reacties op ‘We love you Celtic’ zingende PSV-fans

Iedereen die zich PSV-supporter voelt, zal zich doodschamen. Niet eens zo zeer vanwege het vertoonde spel. Wel om het feit dat andere ‘supporters’ de bus van Glasgow Rangers blokkeerden en de aartsrivaal toezongen. ‘We love you Celtic’.

Voor alle duidelijkheid: PSV heeft wederom gefaald in de play-offs voor de Champions League. Vol angst gingen de Eindhovenaren in eigen huis het veld op tegen het op papier veel zwakkere Glasgow Rangers. De spanning bleef 90 minuten lang in de benen zitten. Door geklungel achterin werd het 0-1 en dat bleef de eindstand.

‘We Love You Celtic’ zingende PSV-fans

Maar eigenlijk had PSV bij voorbaat al verloren. Een groep ‘supporters’ wachtte voor aanvangstijd de spelersbus van Glasgow Rangers op en blokkeerde die. Toen volgde het meest treurige wat je als volwassenen supporter kunt doen. ‘We love you Celtic, we do’, zongen de ‘fans’ in PSV-shirts luidkeels. Iemand stak een middelvinger op, een man van middelbare leeftijd lachte ondeugend en dan werd er ook nog ‘You are f*cking shit’ gezongen. Wat zullen de spelers van Glasgow Rangers gelachen hebben in die bus.

Het positieve voor de betreffende ‘fans’: Celtic speelt wel Champions League, dus er is een club om voor te zijn. Het treurige voor de overige PSV-fans: weer een jaar in de B-competitie van Europa zonder het grote geld, terwijl de kassa bij Ajax hierdoor extra rinkelt.

Reacties op Twitter

De ‘We love you Celtic’ zingende PSV-fans zijn, zoals dat in deze tijd gaat, op camera vastgelegd. Een enkeling durfde het trots te tonen op Twitter, de reacties waren veelzeggend. Laten. We. Dit. Nooit. Meer. Doen.

Zoals altijd is het een kleine groep die het verpest. Althans, we kunnen ons niet voorstellen dat weldenkende PSV-supporters ‘We love you Celtic’ mee zouden zingen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.