Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 25 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft ‘iets speciaals’ voor klanten T-Mobile in petto

Nee, dit is geen reclamespotje voor T-Mobile. Eerder een verontrustend (of juist hoopvol) bericht voor klanten van het telecombedrijf. Want als SpaceX-CEO Elon Musk “iets speciaals” belooft, dan moet je even goed de kleine lettertjes lezen.

Misschien zijn we ook te argwanend richting ‘s werelds rijkste persoon ooit. Feit is dat er een nieuwe samenwerking in de techwereld in gang is gezet.

SpaceX gaat samenwerken met T-Mobile

Ruimtevaartbedrijf SpaceX lijkt een samenwerking aan te gaan met de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US. Dat valt op te maken uit een tweet van SpaceX-topman Elon Musk. Die zette een aankondiging van een speciaal evenement op de berichtendienst waarbij hijzelf en T-Mobile-topman Mike Sievert aanwezig zijn.

Volgens Elon Musk wordt dat evenement “iets speciaals”. Hij en Mike Sievert maken op de zogeheten Starbase van SpaceX plannen bekend om “connectiviteit te verbeteren”.

Gaat Elon Musk Starlink pluggen?

Er wordt gespeculeerd dat die plannen te maken hebben met Starlink. Dat is de breedbandinternetdienst van SpaceX die werkt met honderden kleine satellieten die voor een wereldwijde dekking moeten zorgen. Of er ook plannen zijn voor Europa, zal blijken tijdens de conferentie.

De aandelenkoers van T-Mobile maakte een sprongetje na de tweet van Elon Musk. Waar hebben we dat eerder gezien? (WoefWaf…)

Rechtszaak Twitter gaat door

Terwijl Elon Musk de aankondiging over SpaceX en T-Mobile social media op slingerde, kwam er ook nieuws naar buiten over zijn rechtszaak tegen Twitter.

De twee partijen hebben tijdens een hoorzitting in een rechtbank een nieuwe ronde uitgevochten in hun strijd rond de overname van het platform. Elon Musk eiste meer informatie over geautomatiseerde Twitter-accounts of bots en stelde dat Twitter die informatie heeft achtergehouden.

De topman van onder meer Tesla, SpaceX en Neuralink heeft zijn overname van Twitter voor 44 miljard dollar gestaakt omdat er volgens hem veel meer van die bots zijn dan het (a)sociale netwerk zegt. Lees hier meer over de zitting.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.