Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 25 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans: LEGO maakt nog meer sets binnenkort veel duurder

LEGO gaat in september nog eens een lading grote sets in prijs verhogen. De meeste worden maar liefst twintig procent duurder. We zetten zes toppers op een rijtje die je nog snel kunt scoren voor de oude prijs.

Van je dagelijkse boodschappen tot het afrekenen bij je lokale tankstation: overal merk je de gevolgen van inflatie. Helaas blijven die gevolgen niet beperkt tot dergelijke praktische zaken.

LEGO verhoogt prijzen

Het feit dat grondstoffen fiks duurder zijn geworden heeft namelijk ook impact op je hobby’s. Lange tijd bleef LEGO buiten schot. Gelukkig maar, want de bouwsets van de Deense fabrikant zijn al prijzig genoeg.

Daar kwam echter deze maand verandering in. In een verklaring liet LEGO weten dat het de afgelopen maanden de stijgende kosten zelf geïncasseerd heeft, maar dat het nu niet anders kan dan zijn prijzen te verhogen.

Dat hebben we gemerkt ook. Toen publiceerden we een lijstje met sets die je nog snel voor hun oude prijs kon scoren, voor LEGO er een prijsstijging van soms wel twintig procent bovenop zou gooien.

Meer prijsstijgingen

Sindsdien hebben we de nieuwe prijsniveaus ook kunnen merken als het om nieuwe sets gaat. Consumenten waren nou niet bepaald te spreken over het prijskaartje van LEGO’s gloednieuwe vuurtoren-set, die volgens fervente fans voorheen een derde goedkoper was geweest. De prijs per steentje, een belangrijke graadmeter voor veel verzamelaars, is fors gestegen.

En nu? We hebben goed en slecht nieuws. Laten we beginnen met het slechte nieuws: LEGO gaat nog eens tientallen bestaande sets in prijs verhogen. Het goede nieuws? Die prijsstijgingen gaan naar verwachting pas ergens in september in, zo meldt het Duitse PromoBricks.

Zes sets die je nog snel kunt kopen

Oftewel, je kunt opnieuw nog snel je slag gaan voor je opeens tientallen euro’s extra bij moet leggen. We zetten zes toffe grote sets op een rijtje die absoluut het checken waard zijn, inclusief de prijsstijging die eraan zit te komen.

Voor de complete lijst aan oude en nieuwe prijzen kun je het complete overzicht van PromoBricks checken.

LEGO Ideas 21330 Home Alone

We trappen af met een door een fan ontworpen set: het iconische huis uit Home Alone. Met maar liefst 3955 steentjes zet je het gebouw in elkaar. Van binnen zit de set volgepropt met herkenbare details en scènes uit de kerstfilm.  Het eindresultaat staat niet alleen indrukwekkend in je woonkamer, maar werkt dankzij het te openen dak en muren ook goed als speelset. Het beste van beide werelden, zullen we maar zeggen.

Oude prijs: 249,99 euro
Nieuwe prijs in september: 299,99 euro

Laatste kans: LEGO maakt deze 6 sets binnenkort fors duurder Prijsstijging Home Alone
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel 76178 Daily Bugle

We blijven in Hollywood, want ook een ander herkenbaar gebouw uit een grote speelfilm gaat flink duurder worden. Dan hebben we het over de Daily Bugle, het 82 centimeter hoge hoofdkantoor van de nieuwsredactie waarvoor Peter Parker fotograaf is. Dankzij 25 (!) minifiguurtjes kun je praktisch elke verhaallijn uit de films en comics naspelen. Waaronder Daredevil, The Punisher en uiteraard Spider-Man zelf.

Oude prijs: 299,99 euro
Nieuwe prijs in september: 349,99 euro

Laatste kans: LEGO maakt deze 6 sets binnenkort fors duurder Prijsstijging Daily Bugle
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster

Ben je meer van de muziek? Dan is deze tevens door een fan ontworpen set een absolute must-have. Je kunt namelijk je eigen Fender Stratocaster in elkaar zetten, inclusief de even iconische 65 Princeton Reverb-versterker. Ook die versterker zit vol details, want als je de bovenkant eraf haalt dan krijg je bijvoorbeeld het moederbord te zien. Een gitaarstandaard zorgt ervoor dat je het geheel een mooi plekje in je (werk)kamer kunt geven. Van Buddy Holly tot Jimi Hendrix: deze gitaar is legendarisch!

Oude prijs: 99,99 euro
Nieuwe prijs in september: 119,99 euro

Laatste kans: LEGO maakt deze 6 sets binnenkort fors duurder Prijsstijging fender stratocaster
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator 10292 De appartementen van Friends

Het lijkt haast hét thema vandaag, maar we zijn opnieuw aanbeland bij een iconisch gebouw uit een film of serie. Dit keer gaat het om de appartementen die de achtergrond vormen van praktisch elke aflevering uit Friends. De paarse muren van Monica’s woonkamer, de luie fauteuils van Chandler en Joey: het is haast een kunst hoeveel herkenbare details en momenten uit de langlopende sitcom in deze set verwerkt zijn.

Oude prijs: 149,99 euro
Nieuwe prijs in september: 179,99 euro

Laatste kans: LEGO maakt deze 6 sets binnenkort fors duurder Prijsstijging Friends
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator Expert 10273 Spookhuis

Precies op tijd voor Halloween kun je ook het LEGO Spookhuis scoren. In de doos zitten 3231 steentjes, wat uiteindelijk naast uren bouwplezier een 68 centimeter hoog en 25 centimeter breed spookhuis oplevert. Het (van origine) landhuis is speciaal ontworpen voor volwassen LEGO-fans. Dat zie je niet alleen terug in de ingenieuze details die in elk hoekje te spotten zijn, maar ook in de uitdagende bouwervaring. De Deense fabrikant heeft zelfs instructies hoe je het huis kunt motoriseren.

Oude prijs: 249,99 euro
Nieuwe prijs in september: 299,99 euro

Laatste kans: LEGO maakt deze 6 sets binnenkort fors duurder Prijsstijging Spookhuis
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator 31120 Middeleeuws kasteel 3-in-1

Dit Middeleeuws Kasteel heeft iets minder steentjes en daarmee ook minder details, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is namelijk een speelset die je op drie manieren kunt bouwen. Je bouwt een katapult, een markt, of een kasteel dat ongeacht je leeftijd waarschijnlijk direct voor een nostalgisch gevoel zal zorgen. Wie heeft als kind nou niet zijn eigen ridderkasteel gepoogd te bouwen met LEGO?

Oude prijs: 99,99 euro
Nieuwe prijs in september: 119,99 euro

Laatste kans: LEGO maakt deze 6 sets binnenkort fors duurder Prijsstijging Middeleeuws Kasteel
💸 (Afbeelding: LEGO)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BrickTasticPromoBricks

Reageer op artikel:
Laatste kans: LEGO maakt nog meer sets binnenkort veel duurder
Sluiten