Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Forever Rich: Netflix dropt eerste trailer voor Nederlandse misdaadfilm

Netflix heeft eindelijk de eerste trailer uitgebracht voor Forever Rich, een ambitieuze misdaadfilm van Nederlandse bodem.

Na de eerste Undercover-film kan Forever Rich niet langer claimen de eerste Nederlandse Netflix-film te zijn. De lat ligt na Ferry meteen hoog, maar de eerste trailer voor de film maakt duidelijk dat we ons geen zorgen hoeven te maken.

Forever Rich

De streamingdienst investeert steeds vaker in Nederlandse producties. Ondertussen hebben we er aardig wat gehad, waaronder Ares en De De Familie Claus. Als we vooruit blikken dan zijn Forever Rich en Dirty Lines dé producties om naar uit te kijken.

Forever Rich volgt een Nederlandse rapper genaamd Richie. Het gaat goed met zijn carrière. Sterker nog, hij staat op het punt de grootste rapper van de Nederlandse scene te worden.

Wanneer hij zich gereed maakt voor een groot optreden, wordt zijn wereld echter op zijn kop gezet. Richie wordt overvallen door een groep meedogenloze tieners, gewapend en al. Ze stelen zijn dierbaarste bezit, een peperduur horloge.

Kat-en-muisspel

Tot overmaat van ramp is de overval ook nog eens gefilmd en online gezet. Pure vernedering dus. Dan pas begint Forever Rich pas echt: een koortsachtig kat-en-muisspel van een nacht waarin Richie alles op alles zet om zijn imago en daarmee zijn carrière te redden.

De regie is in handen van Shady El-Hamus , die eerder al een Gouden Kalf won met de film Nightshade. Hij schreef Forever Rich samen met Jeroen Scholten van Aschat. Samen leverden ze eerder al de Nederlandse film De Libi af.

Voor de cast hebben de makers vooral nieuwe talenten ingeschakeld, naast een aantal bekende gezichten. Die bestaat namelijk onder andere uit Jonas Smulders (Richie), Daniël Kolf (Tony), Sinem Kavus (Anna), Hadewych Minis (Els), Yootha Wong-Loi-Sing (Jessica), Mustafa Duygulu (Abdel), Yassin Dardour (Bilal) en Sergio Fontana (Witte Masker).

1 oktober op Netflix

Klinkt als een puik recept voor een film, zou je zeggen. Op 1 oktober gaan we ontdekken of Forever Rich zich ook daadwerkelijk kan gaan meten met andere Originals. Vanaf dan is de thriller te streamen op Netflix.

Nederlandse Netflix-film Dirty Lines zoekt jou en andere figuranten

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.