Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 7 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze The Suicide Squad-acteur at 7.000 kcal per dag voor zijn rol

Ben je ook wel eens benieuwd naar wat acteurs moeten doen en laten voor een bepaalde filmrol? Hoort er een indrukwekkend fysiek bij de rol, dan komt het vaak neer op hard trainen en veel eten. 7000 calorieën per dag, om maar een voorbeeld uit The Suicide Squad te noemen.

De acteur die dit indrukwekkende aantal calorieën dagelijks verorberde, is de Duitse acteur Flula Borg. Flula is naast acteur ook muzikant, comedian en met 812K geabonneerden een YouTube-persoonlijkheid te noemen. In James Gunn’s laatste film The Suicide Squad speelt hij de rol van Javelin, een voormalig Olympisch atleet die het criminele pad op is gegaan met zijn werpspeer.

Flula Borg in The Suicide Squad

Voor de rol van Javelin was het voor Flula wel een must om wat meer spierdefinitie te krijgen. Javelin is immers een voormalig Olympisch atleet (en heeft daar in de comics het fysiek ook naar), en bij een rol in zo’n grote film wil je dat natuurlijk zo realistisch mogelijk neerzetten. Met zijn huidige voedingspatroon was dat niet te realiseren. “Mijn gebruikelijke routine bestond uit een workout van 20 minuten, daarna niets meer eten en een beetje naar de televisie kijken voor de rest van de avond,” vertelt hij aan Men’s Journal. Een groter contrast bestaat dus bijna niet.

Flula besloot daarom om contact op te nemen met een personal trainer. “Van nature ben ik best een skinny dude, dat is altijd mijn genetica geweest. Dus ik wist dat ik wat extra’s moest gaan doen om aan zo’n fysiek te komen.”

Focus op zware lifts

De grootste focus tijdens het trainen voor The Suicide Squad lag op de Olympische lifts, ook wel bekend als de compound oefeningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de squat en de bench press. Alle aandacht ging naar vier sessies krachttraining per week. Flula en zijn trainer Paolo hebben cardio al snel uit het schema geschrapt, omdat Flula hiermee te snel gewicht door verloor.

Om zijn lichaam in deze zware trainingsperiode genoeg energie te geven, at Flula ongeveer 7000 calorieën per dag. “Ik had echt elke calorie nodig, omdat mijn metabolisme indrukwekkend snel werkt. Ik vond het geen probleem om veel te eten, want ik houd van eten. Ik houd vooral van yoghurt, als je me ‘s morgens zou vertellen dat ik drie bakken yoghurt zou moeten eten, dan zou ik daar geen problemen mee hebben. Sommige mensen zouden yoghurt zonder smaakje saai vinden, maar ik ben er echt groot fan van.”

Voor de transformatie…

…en na de transformatie

Op de The Suicide Squad set was Flula overigens niet de enige acteur die vaak in de sportschool te vinden was. Zo stond hij regelmatig op de set met John Cena (Peacemaker) en Idris Elba (Bloodsport). Maar of ze het dan ook veel over trainen hadden? “Eigenlijk niet. Waar we het wel vaak over hadden, waren snacks. Welke snack we zo mochten eten, of in welke droom-snack we echt ontzettend veel zin hadden.”

Lovende reviews The Suicide Squad

De eerste recensies van The Suicide Squad zijn lovend, maar toch is niet iedereen blij met de film. Nog voor de film officieel gereleased was, verscheen er al kritiek online van diehard fans van de Snyder Cut. Meer daarover lees je in dit artikel.

Men's Journal

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.