Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste reacties The Suicide Squad zijn binnen: twee keer is scheepsrecht?

De eerste reacties op The Suicide Squad zijn binnen! Kan James Gunn voor DC doen wat hij voor Marvel voor elkaar kreeg met The Guardians of the Galaxy en de vieze nasmaak van Suicide Squad wegwassen?

5 augustus komt The Suicide Squad uit in de Nederlandse bioscopen. Een tweede kans voor de groep antihelden, die in 2016 ook de hoofdrol speelden in het belabberde Suicide Squad van David Ayer.

James Gunn’s The Suicide Squad

Een film die compleet om zeep werd geholpen door bemoeienis van de studio, die de DC-film last-minute nog wilden transformeren tot een Deadpool-kopie. Terwijl Ayer voor een compleet andere toon had gekozen.

In plaats van dat Ayer net zoals Zack Snyder alsnog zijn eigen versie uit mag brengen, kreeg niemand minder dan James Gunn de franchise in handen. Warner Bros. hengelde hem meteen binnen toen hij door Marvel Studios op straat werd gezet vanwege controversiële tweets.

DC heeft goud in handen

Een no-brainer: de regisseur van Guardians of the Galaxy Vol. 1 en Vol. 2 die beschikbaar is voor superheldenfilms, wat wil je nog meer? Gunn heeft zelf al meermaals in interviews geclaimd dat zijn The Suicide Squad de film van David Ayer “in the dust” achter zal laten.

Een lage lat, maar Gunn zal het wel waar moeten maken. Gelukkig lijkt het erop dat hij daar met vlag en wimpel in is geslaagd. Critici hebben al de kans gekregen om de nieuwe DC-film te checken.

Eerste reacties

Het duurt nog even voor volledige reviews gepubliceerd mogen worden, maar gelukkig zijn op Twitter al de eerste korte reacties te vinden. Voor fans van Guardians of the Galaxy wordt het sowieso een must see. Recensenten noemen The Suicide Squad namelijk “bonkers,” “absolutely insane,” en “buck wild.

Ja, de overstap van Marvel naar DC lijkt nu al een groot succes, al keert Gunn gelukkig terug voor Guardians of the Galaxy Vol.3. Check hieronder de eerste reacties op The Suicide Squad.

De film draait vanaf 5 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.