Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Heerlijke trailer van op Tarantino geïnspireerde serie Reservation Dogs

Regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Jojo Rabbit) heeft de eerste trailer gedeeld van Reservation Dogs. Liefhebbers van Quentin Tarantino denken dan: hé, die naam komt me ergens bekend van voor.

Bij de naam denk je natuurlijk aan Reservoir Dogs, de cultfilm die in 1992 de doorbraak van Quentin Tarantino betekende. Maar de gelijkenissen gaan verder dan alleen de naam.

Eerste trailer Taika Waititi’s Reservation Dogs

Reservation Dogs is een comedyserie over vier inheems Amerikaanse tieners op het platteland van Oklahoma. Ze stelen, beroven en sparen om naar het exotische, mysterieuze en verre land Californië te gaan. Mix de stijl van Quentin Tarantino met het genre coming-of-age (populair door series als Stranger Things en Sex Education), gooi daar een hilarisch sausje van Taika Waititi overheen en je hebt de eerste trailer.

De serie wordt gedragen door de tieners D’Pharaoh Woon-A-Tai als Bear, Devery Jacobs als Elora Danan, Paulina Alexis als Willie Jack en Lane Factor als Cheese. Daarnaast bestaat de cast uit gaststerren als Tamara Podemski, Macon Blair, Kirk Fox, Matty Cardarople, Dallas Goldtooth, Lil Mike, Funny Bone, Zahn McClarnon en Wes Studi. Geen bekende namen, wel bekende gezichten.

Reservation Dogs is opgenomen in Okmulgee, Oklahoma. Het eerste seizoen verschijnt 9 augustus 2021 of streamingdienst Hulu. Vermoedelijk komt de serie in Nederland in een later stadium uit op Disney+.

Knipoog naar Reservoir Dogs van Tarantino

Naast de naam zit Reservation Dogs vol met nog veel meer verwijzingen naar de film van Quentin Tarantino. De tieners zijn ‘gangsters’ waarbij van alles misgaat. Ook de eerste persfoto refereert natuurlijk naar de cultfilm uit 1992. Het zijn knipoogjes waarvan er in de serie nog wel meer terug zullen komen. De mix tussen coming-of-age en de cultfilmsfeer is in ieder geval alleen in de trailer al aanstekelijk.

reservoir dogs, quentin tarantino
Reservoir Dogs (1992) (Afbeelding: Miramax Films)

Lees in dit artikel meer over de plannen die Quentin Tarantino heeft met Rambo.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.