Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 sep 2020

Peacemaker: John Cena’s superheld uit The Suicide Squad krijgt eigen serie

Het aanbod van Netflix-killer HBO Max gaat er alsmaar sterker uit zien. Moederbedrijf Warner Bros. zet zijn grootste franchises slim in. Ook superheld Peacemaker uit The Suicide Squad komt namelijk naar de streamingdienst met zijn eigen serie.

Onlangs kwam al het nieuws naar buiten dat men aan verschillende Harry Potter-series voor de streamingdienst werkt. Ook is het al officieel bekendgemaakt dat de volgende Batman-film een eigen show op HBO Max krijgt.

HBO Max gaat los

Daar zie je meteen weer het zwakke punt van Netflix: franchises. Netflix heeft al meermaals toegegeven dat het op dat vlak een gat zal moeten dichten om de voorsprong te behouden. Alle concurrenten hebben immers al decennia aan film-franchises en grote properties in huis.

Maar goed, terug naar HBO Max. Want The Batman is niet de enige DC-film die zijn eigen serie gaat krijgen op die streamingdienst.

Peacemaker uit The Suicide Squad

De dienst zal ook voorzien gaan worden van een superheldenserie genaamd Peacemaker, een spin-off van The Suicide Squad. Precies: de anti-helden-film van The Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn.

De serie gaat over Peacemaker, de Amerikaanse superheld die in The Suicide Squad wordt gespeeld door John Cena. Hij zal het personage ook gaan spelen in de HBO Max-serie, met opnieuw James Gunn aan het roer als regisseur. Gun gaat meerdere afleveringen zowel schrijven als regisseren, inclusief de pilot.

Maar wie is The Peacemaker?

In de comics is The Peacemaker een vredelievende diplomaat die vrede zo belangrijk vindt dat hij daar helemaal in door slaat. Naast diplomatiek besluit hij het heft in eigen handen te nemen. Hij gebruikt niet dodelijke wapens en neemt het vooral op tegen dictators en terroristen.

Later komt hij erachter dat zijn extreme gedrag het resultaat is van een serieuze mentale ziekte, die voortkomt uit de schaamte die hij voelt voor het feit dat zijn vader als nazi werkte in een concentratiekamp.

Hij denkt niet alleen dat de geest van zijn vader hem nog najaagt, maar dat ook de geesten van de mensen die hij (per ongeluk) doodt in zijn helm worden verzameld, waar ze hem commentaar en advies leveren.

Maar goed, Gunn kan natuurlijk alle kanten op met het personage. Het is maar net de vraag hoe letterlijk hij zich op de comics baseert.

The Suicide Squad Peacemaker HBO Max
Peacemaker in de comics (Bron: DC)

Acht afleveringen…

Warner Bros. heeft acht afleveringen besteld. De productie begint in het voorjaar van 2021. Over het plot is verder nog niks bekend. Het enige wat we weten is dat de serie zich in dezelfde wereld als The Suicide Squad afspeelt.

Oftewel, als Peacemaker een succes is dan kan Warner Bros. ook de andere superhelden uit de film een eigen serie geven. Net zoals alle The Defenders-helden op Netflix hun eigen serie hadden, maar dan andersom.

… en meer!

DC-fans hebben tevens meer series om naar uit te kijken op HBO Max. De streamingdienst DC Universe wordt opgedoekt. De verrassend sterke DC-series die daarop stonden komen ook naar de Netflix-killer. Denk aan Titans, Swamp Thing maar ook Young Justice.

De grote vraag blijft op dit moment: wanneer komt HBO Max naar Nederland? Wordt vervolgd!

The Suicide Squad Peacemaker HBO Max
Een eerste poster (Bron: HBO Max)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peacemaker: John Cena’s superheld uit The Suicide Squad krijgt eigen serie
Sluiten