Dennis Mons
Dennis Mons Netflix 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

F1 Drive to Survive gaat ondanks kritiek nog twee seizoenen door op Netflix

Liefhebbers van F1 en de Netflix-serie Drive to Survive kunnen hun hart ophalen, de serie gaat nog twee seizoen door.

Hoewel er enige kritiek is op de Netflix-serie Drive to Survive heeft de streamingservice de kogel door de kerk gejaagd: er komen nog twee nieuwe seizoenen, zo meldt Netflix op social media.

Flinke F1-veldslag

Het is niet verwonderlijk dat Netflix heeft besloten om Drive to Survive door te laten lopen. Na de veldslag tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zat iedereen op het puntje van de stoel. De kans bestaat dat we dit seizoen een soortgelijke situatie krijgen met Leclerc en Verstappen. Zou een beetje dom zijn om dat te laten lopen.

Dit seizoen (maar ook de opeenvolgende) wordt zo mogelijk nog spannender, aangezien Charles Leclerc in zijn Ferrari voorloopt op de huidige nummer wereldkampioen, Max Verstappen.

Max doe niet mee met Netflix

Het treurige is echter dat Max (en sommige andere coureurs) niet mee willen werken aan de spectaculaire documentaires. Naar hun mening is de serie overdramatisch en hemelt het rivaliteit op die wel enigszins bestaat, maar zeker niet zo dwingend is als de serie schetst.

f1, hamilton, mercedes, drive to survive, netflix
Hamilton moet dit seizoen alles op alles zetten. (Afbeelding: AFP / Giuseppe Cacace)

Desalniettemin worden ook serie 5 en 6 van Drive to Survive een spektakelstuk. Dat is alleen al vanwege het feit dat we in 2022 met nieuwe auto’s rijden en nieuwe regels hebben. Ook investeert het bedrijf in camera’s en geluid om de intense sport nog beter in huis te brengen.

Kritiek op Drive to Survive

Drive to Survive ligt dus wel onder de loep. Max wil, zoals eerder gezegd, niet meer meedoen aan de Netflix docu. Maar ook andere coureurs zijn inmiddels niet te spreken over de serie. En wij hebben ook enige twijfels over het uitmelken van vijandige rivaliteit die niet écht bestaat.

Netflix ziet 50 miljard verdampen: hoe kan de dienst zo hard kelderen?

Hoe dan ook wordt Miami spannend. Wie gaat er winnen? Dit zeggen de bookmakers. En mocht je geen Viaplay hebben om de race te zien, zijn er alternatieven. De race begint om 21:30 lokale tijd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.