Felix Decavel
Felix Decavel Auto's 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk te druk met Twitter? Tesla roept auto’s terug om fout

Heeft Elon Musk vanwege alle heisa rondom de overname van Twitter te weinig tijd besteed aan Tesla? Duizenden Tesla-auto’s moeten terug naar de fabriek na het ontdekken van een probleem met de stuurbekrachtiging.

Dat de rijkste man ter wereld zijn handen vol heeft gehad met de aankoop van het social media-platform moge duidelijk zijn. In ieder geval zal de extra last op zijn schouders Tesla niet geholpen hebben.

Elon Musk te druk met Twitter?

Na veel juridisch getouwtrek mag Elon Musk zich sinds vorige week eigenaar noemen van Twitter. Alleen moest het echte werk voor de kersverse CEO nog beginnen. Hij had amper een voet gezet in het hoofdkantoor, of Musk bedaarde meteen de gemoederen.

elon musk, twitter, tesla
(Afbeelding: AFP)

De helft van de werknemers werden op straat gezet, verificatie-vinkjes zullen geld kosten, en je mag de grote baas niet imiteren wil je geen permanente ban krijgen. Misschien dat Elon Musk zijn vizier beter op Tesla had gericht. Want ook daar loopt niet langer alles op wieltjes (behalve de auto’s natuurlijk).

Tesla roept duizenden auto’s terug

Tesla, het geesteskind van Elon Musk, roept nu ruim 40.000 auto’s terug in de Verenigde Staten wegens een probleem met de stuurbekrachtiging. Dit systeem zou mogelijk kunnen uitvallen wanneer er over hobbelig, slecht wegdek wordt gereden. Om precies te zijn gaat het om de Model S en Model X, gemaakt tussen 2017 en 2021.

elon musk, twitter, tesla
Tesla Model S (Afbeelding: Tesla)

Volgens Tesla kan het euvel met een kleine aanpassing van de software opgelost worden, maar moeten de elektrische bolides toch eerst langs de fabriek in Californië passeren. Voorlopig zou het alleen om Tesla-auto’s gaan die in de Verenigde Staten geproduceerd zijn.

Het Amerikaanse veiligheidsinstituut National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) waarschuwde dat wanneer de stuurbekrachtiging uitvalt, de auto zwaarder stuurt, vooral bij lagere snelheden. Daardoor neemt het risico op ongevallen toe. Voor zover bekend zijn er volgens Tesla nog geen ongelukken gebeurd door het stuurprobleem.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.