Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk in één klap 10 miljard rijker dankzij gewiekste salariëring

‘s Werelds rijkste man Elon Musk is in één klap 10 miljard euro rijker geworden. Dit door een grote sprong van Tesla op de beurs en natuurlijk al zijn veel eerder ingezette type salariëring.

Elon Musk staat al een tijdje bovenaan de apenrots met de rijkste mensen ter wereld, die ook nog heel rijk zijn als ze de wereldhonger oplossen. Heel even stond Fransman Bernard Arnault dit jaar boven hem, maar de baas van X (voormalig Twitter), Tesla, SpaceX en Neuralink heeft na een stapje terug twee sprongen vooruit gedaan. Met een vermogen van 239 miljard dollar staat hij inmiddels 75 miljard dollar boven de Franse Louis Vuitton Moët Hennessy-baas.

Elon Musk 10 miljard rijker dankzij Tesla-aandelen

Om precies te zijn werd het vermogen van Elon Musk afgelopen woensdag met 10,5 miljard opgekrikt, een stijging van 4,2 procent. Dit na een stijging van ongeveer 6 procent in de beurskoers van Tesla. En laat nou net het overgrote deel van zijn rijkdom bestaan uit aandelen van zijn elektrische automerk.

De sollicitatievraag waarmee Elon Musk leugenaars ontmaskert

De stijging van een dikke 5,9 procent bracht de prijs van een Tesla-aandeel naar 261 euro. Dit ondanks een rapport dat maandag werd gepubliceerd en een daling van 7 procent liet zien in de leveringen van voertuigen in het derde kwartaal. Het bedrijf van Elon Musk wees naar de fabrieken die tijdelijk zijn gesloten voor upgrades. Hoe dan ook: beleggers zetten in op een opleving in het vierde kwartaal. Vermoedelijk met de lancering van een vernieuwde Tesla Model 3 auto in China en de verwachte lancering van de Cybertruck.

Gewiekst salaris

De rijkdom van Elon Musk is zoals gezegd grotendeels te danken aan zijn Tesla-aandelen, en daarachter zit een slimme strategie die de innovator al jaren geleden bedacht. In 2018 sprak de CEO binnen Tesla af dat hij in plaats van een salaris recht heeft om een bepaalde hoeveelheid afgeprijsde aandelen te kopen als hij bepaalde doelen heeft behaald. Aanvankelijk leverde dit hem relatief bescheiden rijkdom op, maar inmiddels is hij spekkoper.

Hoe Ajax-aandelen zijn gecrasht van piek 2019 tot rampjaar 2023

Dat hij de afgelopen jaren zo snel gestegen is in vermogen, komt door de sterke stijging van het aandeel Tesla, bleek eerder al uit een analyse van denktank Institute for Policy Studies. Het is dus zijn vertrouwen in Tesla die ervoor hebben gezorgd dat hij de rijkste persoon ooit is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.