Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 9 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Duurste LEGO-set van nu verkleind tot betaalbare 18+ bouwset

De duurste LEGO-set die nu te koop is, en ons inziens het meest legendarische bouwwerk ooit, is verkleind tot een betaalbare 18+ bouwset. Hebben we het over Star Wars-ruimteschip Millennium Falcon, die uitgebracht is ter ere van een 25-jarig jubileum.

De nieuwe editie is gemaakt om in huis neer te zetten. De in elkaar te zetten standaard heeft een naamplaatje en jubileumsteen ter ere van 25 jaar LEGO Star Wars en is ontworpen om de Millennium Falcon vanuit een dynamische hoek te laten zien.

Eerst even de duurste LEGO-set

Onlangs kwamen er met de Eiffeltoren, Titanic en het Colosseum imposante 18+ LEGO-sets uit die allemaal wel een record braken. Maar de originele Millennium Falcon bleef met zijn 849,99 euro de duurste.

Star Wars Millennium Falcon duurste lego set
De duurste LEGO-set is de grote Millennium Falcon (Afbeelding: LEGO)

Dat enorme Star Wars-bouwerk bestaat uit 7.541 steentjes en tal van minifiguren uit de sciencefictionfranchise. De duurste LEGO-set van dit moment is 86 centimeter lang en 60 centimeter breed.

Kleine Millennium Falcon tien keer zo goedkoop

Maar je kwam hier voor het betaalbare equivalent van de duurste LEGO-set. Ook die heet Millennium Falcon en deze Star Wars-bouwset is exact tien keer zo goedkoop. Oké, het uiteindelijke bouwwerk bestaat maar uit 921 steentjes en de breedte en hoogte is respectievelijk 19 centimeter en 24 centimeter.

Star Wars Millennium Falcon duurste lego set is nu tien keer zo goedkoop
Klein maar fijn, zullen we maar zeggen (Afbeelding: LEGO)

Alsnog is het een legendarische bouwset, die je interieur verrijkt. Als je een beetje kunt hoofdrekenen, had je al door dat de kleinere LEGO-versie van de Millennium Falcon 84,99 euro kost. Nu al te bestellen, maar pas vanaf 1 maart 2024 geleverd.

Meer Star Wars-sets

Check ook deze tien bouwsets binnen het LEGO x Star Wars-universum, die vorig jaar uitkwamen. Pronk je liever met grootte dan met je portemonnee? Check dan de vijf grootste bouwsets ooit, die samen ooit ruim 3.000 euro kostten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.