Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 9 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Dankzij deze drie technieken is je huis beveiligen nu easy peasy

Nu de dagen korter worden, is het fijn als je onbezorgd de deur uit kunt stappen. Dat kan ook zeker met behulp van een stukje technologie. We delen drie technieken met je die het beveiligen van je huis supersimpel maken. Zelfs als je twee linkerhanden hebt.

Zien wat er in en om je huis gebeurt als je er zelf niet bent, geeft een veilig gevoel. Als je ver weg bent, bijvoorbeeld op vakantie, kun je via een app op je telefoon checken hoe de boel erbij ligt of staat. Ook als je niet eens zo heel ver weg bent, is het fijn dat je een melding krijgt als er ineens een onbekende in de tuin staat.

Keuze genoeg aan beveiligingsapparatuur natuurlijk, maar je wilt vast ook dat het niet al te ingewikkeld is om te installeren. En gemak moet dan weer niet ten koste gaan van kwaliteit. Een van de nieuwste snufjes op de markt, de EufyCam 3, combineert het allemaal. De onderstaande drie specs lichten we er even extra uit, want die zorgen er echt voor dat je in no time een heel handige camera aan je huis hebt hangen.

1. Zonne-energie

In deze tijd zit je niet te wachten op nog een energieslurper in huis, maar alles op batterijen is ook weer zo wat. Voor je het weet, zijn die dingen leeg en dan ben je weer zoet met opladen. De draadloze Eufy-camera (hooray, geen stroomkabels nodig!) heeft een zonnepaneel dat volgens de fabrikant al met 2 uur blootstelling aan de zon voldoende is opgeladen om de hele dag stroom te produceren. Lukt het toch niet om voldoende stralen te pakken, is er altijd nog een ingebouwde oplaadbare batterij die ervoor zorgt dat je camera niet ineens uitvalt. De batterij moet tot wel een jaar zonder zon kunnen, maar zelfs in ons koude kikkerlandje zijn er meestal toch genoeg zonnestralen te vinden.

2. Eigen opslag

Naast de aanschafkosten van een camera om je huis te beveiligen, zit je vaak vast aan een betaald abonnement als je bijvoorbeeld opnamen wilt opslaan om ze terug te kijken. Niet nodig bij deze camera. De meegeleverde HomeBase heeft een ingebouwde opslag van 16 GB (zelfs uit te breiden tot max 16 TB), waardoor je tot wel drie maanden aan beelden kunt opslaan. Je kunt de camera dankzij die HomeBase overigens ook koppelen aan andere Eufy-producten voor een nog veiliger gevoel in huis.

3. Gezichtsherkenning

Niets irritanter dan een camera die continu meldingen geeft wanneer dat helemaal niet nodig is; bijvoorbeeld als je vader op de stoep staat of de hond van de buren langsloopt. De EufyCam 3 maakt gebruik van BioniMind AI-technologie. En dat zegt je vast niks, maar deze technologie herkent dus je familie en vrienden en dat betekent dat je tot 95 procent minder onnodige waarschuwingen krijgt. Je kunt instellen dat je alleen een melding ontvangt wanneer onbekenden voor de deur staan. De beveiligingscamera schat dan in of de situatie veilig of gevaarlijk is en waarschuwt dus alleen indien nodig.

beveiligen camera Eufy
Bron: Eufy

Kraakhelder beeld

Overigens heeft de camera 4K Ultra HD-resolutie. Dat klinkt best dik, maar dat is het ook. Je hebt namelijk hierdoor altijd kraakhelder beeld, ook ‘s nachts. Je kunt dus ook veel meer details zien als je de beelden bekijkt of inzoomt.

Opnamen van nachtbeelden zijn in kleur terug te kijken dankzij de ingebouwde spotlight. De camera past zich automatisch aan bij verschillende lichtomstandigheden. Handig toch?!

Nieuwsgierig geworden naar deze camera om je huis te beveiligen? De EufyCam 3 is verkrijgbaar in duo-pack inclusief HomeBase voor €549,- via Bol.com. Voel je veilig met Eufy by Anker!

In samenwerking met Eufy

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.