Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Don Diablo dropt unieke Star Wars-collectie op StockX

We zijn jaloers op Don Diablo. Niet eens zozeer vanwege zijn draaikunsten, maar vooral om zijn collab met Lucasfilm. Hij is de enige artiest met een eigen Star Wars-collectie, die 22 september is gelanceerd op StockX.

Natuurlijk heeft Star Wars al meerdere samenwerkingen gedaan in de mode. Kijk alleen al naar de collecties met Adidas, Levi’s en Columbia. Maar een artiest, in dit geval ook nog een Nederlandse DJ, is uniek. Daarbij moet gezegd worden dat het in samenwerking is met zijn label Hexagon.

Don Diablo x Star Wars op StockX

De collectie bestaat uit honderd genummerde jacks en bijpassende broeken, vol afbeeldingen en verwijzingen naar Star Wars. Sinds 22 september staan ze te koop op StockX, een online marktplaats en reseller voor exclusieve sneakers en andere mode. Meebieden op de unieke items? Bekijk de drop hier.

don diablo, star wars, stockx
(Afbeelding: Hexagon)

“Toen ik opgroeide, had ik letterlijk maar één ding gemeen met mijn broers en mijn vader: een gedeelde passie voor Star Wars. Het kijken naar A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi heeft ons niet alleen als gezin bij elkaar gebracht, maar als ik erop terugkijk, heeft het ook mijn kijk op visuele esthetiek en geluidsontwerp beïnvloed. Deze verzamelset is mijn ode aan de vroege afleveringen die mijn jeugd vorm hebben gegeven”, aldus Don Diablo over de limited collectie.

Hexagon en Forever

De collab met Star Wars is ontstaan vanuit het eigen kledinglabel van de DJ. Don Diablo richtte in 2015 Hexagon Clothing op, een merk dat zich kenmerkt door futuristische looks en fits. De items zouden zo uit een sciencefiction film kunnen komen. Bekijk hier de reguliere collectie.

Naast de samenwerking met Star Wars is er onlangs ook een nieuw album van Don Diablo uitgekomen. Lees en luister meer op de geniaal vormgegeven webpagina van Forever, zoals de nieuwe plaat heet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.