Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Hond stoot Christian Bale van Netflix-troon in nieuwe wereldhit

Christian Bale is van de troon gestoten door een hond. Dog Gone is nu wereldwijd de best bekeken film op Netflix. Het verhaal van de vergeten steracteur Rob Lowe (The West Wing) en een viervoeter.

Jongere lezers zullen de serie The West Wing vast niet herinneren, maar de HBO Max-serie kun je zien als het House of Cards van het tijdperk zonder streamingdiensten. Rob Lowe speelde als Sam Seaborn, communicatiedirecteur van het Witte Huis, een grote rol in de serie. Daarna hebben we op een paar B-films en de goede serie Californication niet veel meer van hem vernomen. Maar hij is terug, en wel in een wereldwijde Netflix-hit.

Dog Gone met hond en Rob Lowe op Netflix

Rob Lowe speelt de John Marshall, vader van de sociaal onhandige student Fielding (Johnny Berchtold), die een puppy adopteert omdat hij is afgewezen voor een meisje. Fielding noemt zijn hond Gonker, en de twee zijn onafscheidelijke tijdens zijn universiteitscarrière.

Het zoete verhaal krijgt een donkere schaduw als bij Gonker een ziekte wordt vastgesteld en de hond ook nog eens wegloopt. Samen met zijn ouders gaat Fielding op zoek. Een race tegen de klok, want zonder medicijnen redt de viervoeter het niet. Waar Rob Low in dit op het oog afgezaagde script de vader speelt, vertolkt Kimberly Williams-Paisley de rol van moeder Ginny.

De best bekeken film en de recensies

Al een paar dagen op rij is Dog Gone wereldwijd de best bekeken film op Netflix. In veel landen heeft de geliefde hond The Pale Blue Eye met Christian Bale van de troon gestoten. In Nederland staat de film op plek twee, maar ook hier hijgt de viervoeter Bale in zijn nek.

dog gone, netflix, best bekeken film, rob lowe, hond, christian bale
Johnny Berchtold als Fielding (Afbeelding: Netflix)

Dog Gone is een toch wel onverwachte nummer 1-hit op Netflix. De massa kijkt naar deze film, maar wat zeggen de filmrecensenten? Welnu, de zure filmcritici op Rotten Tomatoes zijn samen goed voor een abominabele score van 45%. IMDb is iets positiever gemutst met een rating van 6 uit 10. Naar onze mening moet je een een zoetsappige film met een hond en Rob Lowe in de hoofdrol niet serieus recenseren, maar gewoon op een zondagmiddag kijken voor je nodige portie feel-good.

De film is te streamen op Netflix. En nu we ons toch richten op hondenmensen: check ook de tamelijk absurde true-crime documentaire Don’t F**k With Cats.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.