Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Disney+ gaat Netflix achterna en eist meer geld van kijkers

Netflix is voor jou waarschijnlijk duurder geworden sinds je niet meer een account dan wel wachtwoord kunt delen. Je voelde hem al even aankomen: Disney+ gaat ook accountdelers aanpakken en dat gaat veel kijkers extra geld kosten.

Netflix is door de maatregel een behoorlijke hap aan kijkers kwijtgeraakt. Toch blijkt de controversiële maatregel wel te werken.

Disney+ pakt net als Netflix accountdelers aan

Disney+-abonnees kunnen binnenkort mogelijk niet meer hun wachtwoord met bekenden delen. In navolging van Netflix wil ook Walt Disney beginnen met het handhaven daarvan.

“We onderzoeken momenteel actief manieren om het delen van accounts aan te pakken en de beste opties voor betalende abonnees om hun accounts te delen met vrienden en familie”, zei Disney-topman Bob Iger woensdag volgens The Wrap bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. “Later dit jaar zullen we beginnen met het bijwerken van onze abonnementsovereenkomsten met aanvullende voorwaarden en ons beleid voor het delen van accounts.”

Het nieuws komt nadat Netflix eerder dit jaar een eerste stap zette in het tegengaan van het delen van wachtwoorden. Dat resulteerde uiteindelijk in een betaalde stijging van het aantal betaalde abonnees. Bij de meeste streamingdiensten is het delen van accounts altijd al verboden, maar de meeste bedrijven gedoogden dat tot nu toe.

Gratis streamindiensten

Ben je wel klaar met die geldklopperij van Netflix en Disney+? Check dan deze gratis streamingdiensten, die jouw hoge abonnementskosten doen vergeten.

Daarbij nog wel even de nuance dat geldklopperij een groot woord is. Films en series maken kost nou eenmaal veel geld. Maar ook dat kun je weer nuanceren, te weten dat streamingdiensten erom bekend staan hun casts en crews, op grote acteurs na, nogal uit te knijpen. Dat, samen met portretrechten in de tijd van kunstmatige intelligentie, is kort gezegd de reden van de recente staking in Hollywood.

Check ook de beste series op Disney+ buiten de universa van Star Wars en Marvel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.