Alrik de Jong
Alrik de Jong Jachten 10 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De Lamborghini-superboot waarin Conor McGregor de zee verovert

Conor McGregor is zowel binnen als buiten de ring een opvallende verschijning. Vaker zien we de Ier pronken met luxe kleding en dure auto’s. Maar zijn speedboot van Lamborghini, die hij tijdens de pandemie aanschafte, is van een heel andere orde.

De 19 meter lange speedboot van Tecnomar is geïnspireerd op een Lamborghini Sián FKP 37. Toch waren de 819 pk’s die in een Sián liggen niet genoeg voor de fabrikant van deze boot.

De Tecnomar for Lamborghini 63 van Conor Mcgregor

Bootbouwer Tecnomar besloot twee V12-motoren in de gigantische speedboot te leggen. Samen zijn deze goed voor 4.000 pk en een topsnelheid van 112 kilometer per uur. En de Ier liet deze week op Instagram even zien hoe groot en snel dat ding is. Of beter gezegd: wie de grootste heeft.

De nieuwe boot van Conor McGregor is vorig jaar geleverd. Na aankoop liet Conor McGregor weten dat hij de Lamborghini niet alleen voor pleziertochtjes gaat gebruiken. Hij wil samen met zijn vader in het boek Guinness World Records komen, door de snelste ronde om zijn thuisland Ierland te varen. Met 4.000 pk moet dat de MMA-vechter wel lukken, zou je zeggen. Maar het is er nog niet van gekomen.

Naast veel vermogen biedt de 24 ton zware speedboot vooral ook heel veel luxe, met designelementen uit een Lamborghini. Zo doet het stuur, de bestuurdersstoel en het dashboard denken aan een supercar. Ook de achterlichten en koplampen zijn gebaseerd op die van de Sián.

Ruimte voor diners en ontspanning op de boot

Ook is er voor Conor McGregor en zijn vader ruimte om te dineren op de ‘Tecnomar for Lamborghini 63’, zoals de speedboot voluit heet. En voor de nodige ontspanning zit er een groot zonnedek voor op de boot.

Tecnomar-for-Lamborghini-63-speedboot-4000-pk
(Afbeelding: The Italian Sea Group)

Van de boot zijn slechts 63 exemplaren gemaakt, vandaar de naam. Conor McGregor is de twaalfde koper van de Tecnomar for Lamborghini 63. Voor het gevaarte heeft de vechtersbaas naar verluidt zo’n 3,4 miljoen dollar (2,9 miljoen euro) neergelegd.

Tecnomar for Lamborghini 63, speedboot, 4000 pk, 1
Onmiskenbaar Lamborghini (Afbeelding: The Italian Sea Group)
Tecnomar for Lamborghini 63, speedboot, 4000 pk, 2
Het interieur van de zeewaardige Lamborghini (Afbeelding: The Italian Sea Group)

Meer informatie en specificaties vind je hier. Check ook het superjacht van Poetin, dat opmerkelijk genoeg op dit moment een make-over krijgt in Italië.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.