Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 3 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

9 gratis streamingdiensten die Netlix en HBO overbodig maken

Wil je af van je hoge abonnementskosten voor HBO Max, Disney+, Netflix en de rest af? Check deze gratis streamingdiensten, die je via een VPN kunt bereiken.

Het gaat om gratis streamingdiensten die je, op een paar uitzonderingen na, via je browser niet in Nederland kunt openen. Maar daarvoor is een VPN uitgevonden, waardoor je bijvoorbeeld ook deze Formule 1-streams kunt kijken.

Gratis streamingdiensten

Verwacht natuurlijk niet de nieuwste Netflix-series of Marvel-films. Maar met al deze gratis streamingdiensten samen heb je echt een behoorlijke bibliotheek tot je beschikking.

1.Popcorn Fix

Popcorn Fix, niet te verwarren met Popcorn Time, biedt veel gratis films in verschillende genres; van Indie tot cult. Ook stream je hier wat oudere series, waaronder een aantal klassiekers.

Popcorn Fix stream je via een VPN.

2. NASA+

Voor deze nieuwe gratis streamingdienst heb je geen VPN nodig. Deze nieuwe streamingdienst van NASA beschikt over buitenaards goede films en series, inclusief het met Emmy’s beladen Apollo 11.

Check NASA+!

3. Crackle

Verwacht hier veel producties van Sony Pictures, te weten dat deze gratis streamingdienst eigendom is van Sony. Je kijkt er films als Mad Max: Fury Road en verschillende wat oudere series als 21 Jump Street met Johnny Depp. Op Netflix verschijnt deze maand overigens een docu-serie over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard.

Crackle is te streamen via een VPN.

4. CONtv

Of er gratis streamingdiensten zijn waarmee je liefhebbers van horror en sciencefiction blijk maakt? Nou, sowieso eentje, en wel CONtv. Groot aanbod aan underground en cult, maar je kunt bijvoorbeeld ook live sommige Comic Con-evenementen bekijken.

CONtv is zonder VPN te streamen.

5. Vudu Movies on Us

Voor deze gratis streamingdienst moet je je wel aanmelden. Daarvoor krijg je veel content, waarvan een deel ook betaald. Maar altijd de moeite waard om even rond te struinen.

Vudu Movies on Us is te streamen via een VPN.

6. Tubi TV

Ook voor Tubi TV moet je jezelf aanmelden. Ze vragen om je naam, e-mail en geboortedatum. Oordeel zelf of je dat allemaal wil vrijgeven aan dit Amerikaanse platform. Daarvoor krijg je wel een wat breder en recenter aanbod dan veel andere gratis streamingdiensten in dit lijstje. Zo stream je hier gratis de meest recente live-action Pikachu-film. Maar alleen daarmee doen we Tubi TV te kort.

Tubi TV is te streamen via een VPN.

7. Pluto TV

Misschien las over deze Netflix-killer al iets bij onze collega’s van Want. Je kijkt hier gratis films en series die wat ouder zijn, maar ook sportprogramma’s en veel kookprogramma’s. Groot aanbod, wel ietwat gedateerd.

Pluto TV is gratis te streamen via een VPN.

8. Classic Cinema Online

Classic Cinema Online is een walhalla voor de filmpurist die van de vintage klassiekers houdt. Neem snel een kijkje in de obscure hoeken van de filmgeschiedenis via deze gratis streamingdienst.

Classic Cinema Online is te streamen zonder VPN.

9. NPO Start

We zetten deze gratis streamingdienst er maar even bij, want hiervoor kun je jezelf zonder kosten aanmelden. Daarna kun je niet alleen Nederlandse televisieseries terugkijken, maar ook heel veel interessante documentaires en films, waaronder op het moment van schrijven de prachtige filmhuishit Samba, met Omar Sy (ook bekend van Netflix-hit Lupin).

NPO Start is te streamen zonder VPN.

Nieuw op Netflix, HBO Max en Disney+

Heb je al een jaarabonnement afgesloten voor Netflix, HBO Max of een andere streamingdienst? Ook dan zijn we er voor je. Lees hier alles over de nieuwste films en series.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.