Alrik de Jong
Alrik de Jong Tweedehands auto's 11 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze spotgoedkope Rolls-Royce op Marktplaats wordt meer waard

Tijdens het rondneuzen op verkoopwebsites stuitten we op de goedkoopste Rolls-Royce die je via Marktplaats koopt. Prima investering volgens de verkoper, omdat deze auto alleen maar meer waard wordt. Althans, als je de klassewagen goed verzorgt.

Waarom hij of zij er dan toch van af wil, lijkt een raadsel. Maar als je de advertentie goed leest, blijkt het om een schuurvondst te gaan. Dat bepaalde tweedehands auto’s alleen maar meer worden, is in ieder geval een feit. En dat geldt vooral voor oldtimers van deze allure.

Rolls-Royce Silver Spirit op Marktplaats

Het gaat om een Rolls-Royce Silver Spirit uit 1982 met een 6.8 liter V8 benzinemotor en 92 duizend kilometer op de teller. Geen gedoe met schakelen, want het is een automaat. De goud-bronskleurige metallic lak straalt pure eighties luxe uit en het rode lederen interieur met wortel-notenhout ziet er uit alsof je in een rijdend theater zit.

spotgoedkope rolls-royce silver spirit op marktplaats
(Afbeelding: Automobielbedrijf E.Occasions)

De oldtimer-occasion verkeert volgens de verkoper, Automobielbedrijf E.Occasions, in goede staat. Bovendien is deze tweedehands Rolls-Royce Silver Spirit voorzien van een nieuwe startmotor, dynamo en banden. Bijzonder voor die tijd: de auto beschikt over centrale deurvergrendeling en stuurbekrachtiging, waardoor hij voor een wagen uit 1982 makkelijk te rijden is. De motor draait nog netjes, zo is te lezen in de advertentie. Maar we adviseren wel even een proefritje te maken,

Deze goedkope occasion kan in waarde stijgen

De spotgoedkope Rolls-Royce staat te koop voor 12.950 euro via Marktplaats. Een “waardevast belegginsaankoopje” die alleen maar meer waard kan worden bij een goede verzorging, aldus de verkoper. Door zijn oldtimer-status betaal je bovendien geen wegenbelasting voor deze occasion. Eén nadeel: het stuur zit rechts. Maar dat heeft natuurlijk ook wel wat, in zo’n klassieke Britse bak. Hoe dan ook een topaankoop voor de liefhebber, op het eerste gezicht. Meer foto’s en specificaties bekijk je hier.

spotgoedkope rolls-royce silver spirit op marktplaats oldtimer occasion
(Afbeelding: Automobielbedrijf E.Occasions)

Check ook de tot voor kort goedkoopste Ferrari op Marktplaats, die inmiddels is verkocht. Bekijk ook de goedkoopste Rolls-Royce Cullinan in heel Nederland, de auto die onlangs is gecrasht door Hakim Ziyech.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.