Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 3 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De goedkoopste Rolls-Royce occasion voor Ziyech ter vervanging

De peperdure Rolls-Royce Cullinan van voormalig Ajax-voetballer Hakim Ziyech is in de prak gereden. Speciaal voor de voetballer gingen wij op zoek naar de goedkoopste Cullinan-occasion van Nederland.

Enkele dagen geleden vond een aanrijding plaats in Amsterdam, waar de Rolls-Royce Cullinan van niemand minder dan voetbalster Hakim Ziyech bij betrokken was.

Ongeluk met de auto van Hakim Ziyech

Naar het schijnt was het niet Ziyech zelf die achter het stuur zat, maar een compagnon. De ultra luxueuze SUV en een simpele Volkswagen Polo maakten op een ruwe manier kennis met elkaar, waarna de Black Badge over een rij geparkeerde fietsen walste. Zowel de Polo als Rolls-Royce Cullinan zitten flink in de kreukels.

Rolls Royce van voetballer Hakim Ziyech betrokken bij ongeluk
(Afbeelding: Inter Visual Studio / ANP)

Wij zijn de beroerdsten niet, en gingen op zoek naar een occasion die ter vervanging kan dienen. Een lange zoektocht was het niet. Op verkoopsite Gaspedaal.nl staan slechts negen exemplaren te koop.

Goedkoopste Rolls Royce Cullinan-occasion

De goedkoopste Rolls-Royce Cullinan-occasion kost maar liefst 425.000 euro. Een prijzig tweedehandsje. Vergeet niet dat deze auto’s nieuw een half miljoen of meer kosten. Trekken we het kenteken van Hakim Ziyech na, dan zien we dat de auto uit 2020 een ‘bescheiden’ nieuwprijs had van 488.000 euro.

Rolls-Royce Cullinan occasion tweedehands auto Hakim Ziyech
De ‘goedkoopste’ Rolls-Royce Cullinan-occasion. (Afbeelding: AutoTrack / Autobedrijf Wim Prins)

Toch vertelt dit niet het hele verhaal. De chique SUV, die onder de kap een enorme V12 huisvest, is namelijk niet standaard. Het betreft – of betrof – een Mansory-uitvoering die de auto nog iets patseriger  maakt.

Rolls-Royce Cullinan occasion tweedehands auto Hakim Ziyech
De duurste Cullinan-occasion die door Mansory onder handen is genomen. (Afbeelding: AutoTrack / VDM Cars)

Gelukkig voor Hakim Ziyech staat er ook een tweedehandsje te koop die door Mansory is aangepakt. Mogelijk is dit model nog bruter dan zijn reeds gecrashte Black Badge. Helaas is het wel de duurste Rolls-Royce Cullinan-occasion van ons land, met een prijskaartje van 775.000 euro. Maar ach, voor Ziyech en zijn exorbitante salaris is dan natuurlijk wisselgeld.

Alternatief voor de Volkswagen Polo

Toch is de voormalig Ajax-voetballer niet de enige pechvogel in dit verhaal. We zijn de arme Polo-eigenaar uiteraard niet vergeten. Gelukkig schreven we eerder al over een occasion met 720 pk sterke V10, die minder kost dan een Volkswagen Polo. Een leuke upgrade voor de onfortuinlijke Volkswagen-bezitter wiens Polo tot hoop schroot is getransformeerd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.