Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Design-espressomachines onder de 100 euro voor heerlijke koffie

Op zoek naar een espressomachine met piston? Check Lidl, want voor 99 euro vind je verschillende design-apparaten waar echt zeer achtenswaardige uitkomt.

Een goedkope espressomachine met piston schenkt zonder uitzondering betere koffie dan die peperdure elektrische bakbeesten. Althans, dat is onze bescheiden mening. En heel veel verschil tussen een apparaat van 100 euro of 500 euro proef je niet. Als je maar goede (gemalen) bonen koopt. Wil je echt serieuze espresso maken, dan kom je al snel bij een horeca-koffiezetapparaat voor duizenden euro’s terecht.

Betaalbare design-espressomachines bij Lidl

Dan kijken we toch liever naar Lidl en we nemen je graag mee in onze zoektocht. We tippen je drie designmachines, die nog een puik design hebben ook. Lees eerst even hoeveel koffie je per dag mag drinken, en kies daarna je favoriet.

Silvercrest espressomachine (zwart)

Silvercrest is het betrouwbare huismerk van Lidl. Geen premium extra’s, wel degelijke kwaliteit. En gemaakt in Duitsland. Zo ook deze zwarte espressomachine met een vermogen van 1050 W en een krachtige 15-bar-pompdruk. Ook zit er een 2-in-1 hogedrukstoompijpje aan vast, te gebruiken als heetwateruitloop en melkopschuimmondstuk.

betaalbare design-espressomachine lidl onder de 100 euro
(Afbeelding: Silvercrest)

Dat alles is verpakt in een mooi retro design. En je krijgt er twee twee zeef-inzetten bij, voor één of twee kopjes. Het apparaat is te koop voor 99 euro.

Silvercrest koffiezetapparaat (rood)

Waarom dit dan ineens een koffiezetapparaat heet, snappen we niet. Feit is dat deze espressomachine met piston zo op de website staat. Aan het design doet de titel in ieder geval niets af.

SILVERCREST KITCHEN TOOLS Koffiezetapparaat espressomachine onder de 100 euro piston lidl
(Afbeelding: Silvercrest)

Met een vermogen van 1100 W en een 15-bar-pompdruk heeft het apparaat ongeveer dezelfde eigenschappen als de eerder genoemde machine. Het is maar net wat beter in jouw keuken past. Ook te koop voor 99 euro, tevens verkrijgbaar in het zwart.

Silvercrest koffiezetapparaat (mintgroen)

Hou je meer van de stijl van een Amerikaanse retro-saloon langs de snelweg met Elvis-muziek, dan is deze mintgroene espressomachine met piston een aanwinst voor je keuken. Ook weer met vergelijkbare specificaties.

design-espressomachine met piston onder de 100 euro bij lidl
(Afbeelding: Silvercrest)

Dit apparaat is met exact dezelfde vorm ook in het roze verkrijgbaar. Te koop voor 99 euro.

Silvercrest espressomachine 1973 (rood)

We eindigen in de jaren 70 met nog maar eens een heerlijk retro-design. 1050 W, een 15-bar-pompdruk en alles erop en eraan.

Espressomachine 1973 design onder de 100 euro lidl
(Afbeelding: Silvercrest)

De reviews over deze espressomachine zijn louter positief. Net als de andere apparaten blinkt deze jongen uit in prijs-kwaliteitsverhouding. Te koop voor 99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.