Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 5 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De bondscoach met de coolste sneakers van het WK is naar huis

Het Nederlands Elftal heeft zaterdag niet alleen Amerika naar huis gevoetbald, maar ook de bondscoach met de coolste sneakers. Een blik op de verschillende stappers waarmee Gregg Berhalter langs het veld stond, waaronder de gepersonaliseerde Nike Tiempo Air Jordan 1.

Iedere bondscoach heeft wel iets unieks. De bordeelsluipers en rokerslook van Fernando Santos (Portugal), het rastakapsel van Aliou Cissé (Senegal), de nerveuze houding van Dragan Stojković (Servië) en aan Louis van Gaal is niets normaal.

De custom sneakers van bondscoach Gregg Berhalter

Maar de man met de meest unieke sneakers tijdens het WK in Qatar was de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter. Speciaal voor hem maakte The Shoe Surgeon (een soort Deus Ex Machina voor schoenen) een custom paar van de Nike Tiempo Air Jordan 1.

De sneakers maakte het creatieve collectief uit Los Angeles in samenwerking met Nike voor de laatste poulewedstrijd tegen Iran. Niet zonder reden, want Gregg Berhalter staat bekend als een behoorlijke sneakerfreaker. Zo droeg hij in de poulewedstrijd tegen Wales al de felbegeerde A Ma Maniere x Nike Air Jordan 4.

Air Jordan 1 High ‘Chicago’ tegen Nederland

Maar de coolste sneakers droeg de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter toch echt tijdens de wedstrijd tegen Nederland. Hij had de net uitgekomen Air Jordan 1 High ‘Chicago’ om zijn voeten. Juist, de schoenen waarmee Michael Jordan in 1985 zijn debuut maakte voor Nike met een eigen model.

Gregg Berhalter, sneakers, nike air jordan 1 lost and found, bondscoach, nederland amerika
Gregg Berhalter droeg de Air Jordan 1 ‘Chicago’ tegen Nederland (Afbeelding: ANP)

Om zijn kwartet aan sneakers compleet te maken, kijken we ook nog even naar zijn voeten tijdens de poulewedstrijd tegen Engeland. Hier droeg Gregg Berhalter de Supreme x Nike Air Max 98 TL. Ja, we hebben hier te maken met een liefhebber.

Gregg Belharter, sneakers, A Ma Maniere x Nike Air Jordan 4, bondscoach, amerika, nederland, verenigde staten
Gregg Berhalter droeg de A Ma Maniere x Nike Air Jordan 4 tegen Wales (Afbeelding: ANP)
Gregg Belharter, sneakers, supreme x nike air max, bondscoach, amerika, nederland, verenigde staten
Gregg Berhalter droeg de Supreme x Nike Air Max 98 TL tegen Engeland (Afbeelding: ANP)

Gregg Berhalter mag dan uitblinken in sneakers, hij is zeker niet de enige bondscoach tijdens het WK in Qatar met een casual stijl. Sterker: de staf van het Nederlands Elftal oogt behoorlijk ouderwets. Is het maatpak van Louis van Gaal achterhaald? Lees hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.