Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 20 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

7 heerlijke sciencefiction-series op Netflix die je nu streamt

Zin in een lekkere serie die de fantasie prikkelt? Check dan een van deze zeven sciencefiction-series op Netflix. Stuk voor stuk meesterwerken die je meenemen naar een ander universum. Van Stranger Things tot het verrassend goede Legends of Tomorrow.

Goed nieuws voor liefhebbers van Black Mirror: na drie jaar van radiostilte komt de sciencefiction-series nu toch met een nieuw seizoen op Netlix. Net als seizoen 5, waarin Miley Cirus een hoofdrol speelde in een van de afleveringen, zijn er voor seizoen 6 een aantal grote namen aan de cast toegevoegd.

De beste sciencefiction-series op Netflix

Wat krijg je als je sciencefiction, mysterie en horror mengt met heerlijke jaren 80-vibes? Een niet te versmaden cocktail die razend populair is.

1. Stranger Things

We hebben het natuurlijk over Stranger Things. De recordbrekende hitserie die ons meeneemt naar Hawkins. In dit dorpje in de staat Indiana gebeuren onverklaarbare dingen en het is aan een groep jonge vrienden om het ultieme kwaad te verslaan. 80’s nostalgie vliegt je om de oren in deze heerlijke serie. De eerste vier seizoenen staan op Netflix, er komt nog een vijfde seizoen bij.

2. Black Mirror

De populaire anthologieserie Black Mirror – elke aflevering bevat een zelfstandig verhaal – vertelt over de nabije toekomst waar technologische ontwikkelingen botsen met onze meest duistere instincten. Het laatste seizoen van Black Mirror stamt alweer uit 2019, maar de populaire serie komt terug met een gloednieuw zesde seizoen. Dat wordt genieten, zeker gezien het feit dat grote namen, zoals Aaron Paul (Breaking Bad) en Josh Hartnett (Penny Dreadful) zijn gestrikt.

3. Dark

Een mysterieuze Duitse sciencefictio-serie van zeer hoge kwaliteit. Dark werd een enorme hit sinds de première op Netflix en vertelt over een groep jonge kinderen in een klein Duits dorpje. Niets aan dit dorpje is normaal en al snel gebeuren er onverklaarbare, duistere dingen. Een dikke aanrader voor liefhebbers van mysterieuze SciFi. Dark kent ook veel gelijkenissen met die andere hitserie: Stranger Things.

4. The Umbrella Acadamy

Moe geworden van al die superheldenfilms en -series? Probeer dan eens The Umbrella Academy. Een mysterieuze funky sciencefiction-serie over een verzameling antihelden die de wereld moet redden van de ondergang. De Netflix Original grossiert in krankzinnige dialogen, tijdreizen en een flinke dosis humor. Het derde seizoen staat sinds kort op Netflix.

5. Love, Death and Robots

Love, Death and Robots is een verzameling korte verhalen en net als Black Mirror een anthologieserie, maar dan geanimeerd. Deze coole sciencefiction-serie is geproduceerd door niemand minder dan de legendarische producent David Fincher. Elke aflevering vertelt een knotsgek – en soms ook extreem gewelddadig – verhaal. Creativiteit spat van het scherm en na het zien van een aflevering heb je als SciFi-fan nog minutenlang een grijns op je gezicht. Niet te vergelijken met andere series.

6. Legends of Tomorrow

Legends of Tomorrow is niet de bekendste topper onder de sciencefiction-series, maar wel echt een verrassend goede. In de serie worden personages en mythologieën uit het DC Universum gemixt met gloednieuwe superhelden en boeven. Er staan zeven seizoenen op Netflix, die stuk voor stuk hoog worden beoordeeld.

7. Lost in Space

We sluiten het lijstje met de beste sciencefiction-series op Netflix af met Lost in Space. Na een noodlanding op een buitenaardse planeet vecht te familie Robinson om tegen alle verwachtingen in te overleven en ontsnappen. Maar overal om hen heen dreigt gevaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.