Dennis Mons
Dennis Mons Netflix 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things 4 breekt Netflix-record Ozark en Tiger King

Het tweede deel van seizoen vier van Stranger Things is deze week uitgekomen. Met 7 miljard minuten is het eerste deel van het seizoen de best bekeken serie in één week ooit op Netflix. Daarmee stoot de serie Ozark en Tiger King van de troon.

Hoewel Stranger Things enige problemen heeft gehad om weer populair te worden, lijkt het dat de bedenkers, de Duffer-broers, weer alles onder controle hebben. De show heeft volgens data van onderzoeksbureau Nielsen meer dan 7 miljard kijkminuten in een week behaald. En het seizoen is de tweede serie ooit die meer dan 1 miljard uren is gekeken.

Stranger Things 4 is Ozark en Tiger King de baas

Daarmee stoot de serie Tiger King (6 miljard minuten) en Ozark (5 miljard minuten) van de troon. Binnen twee weken wist Stranger Things 4 zelfs meer dan 12,34 miljard minuten aan kijkcijfers binnen te slepen.

netflix
Stranger Things is verreweg de duurste serie ooit. En het betaalt zich uit. (Afbeelding: Netflix)

Hoewel niet iedereen het nieuwe seizoen van Stranger Things bijzonder vond, krijgt het toch hoge cijfers. De serie wordt geprezen om innovatieve ideeën, de terugkomst van Eleven (Millie Bobby Brown) die graag haar krachten terug wil hebben, en uitgebreidere rollen voor Max Mayfield (Sadie Sink) en Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin).

Het blijft wedijveren tussen series op Netflix. Zo stootte de superheldenserie The Umbrella Academy op Netflix Stranger Things ook even van de troon. Het werd in één klap de best bekeken serie wereldwijd.

netflix umbrella company
Ook een absolute aanrader: The Umbrella Academy. (Afbeelding: Netflix)

Als je het even niet meer weet op Netflix, volg je gewoon de massa. Als er zoveel mensen naar een film of serie kijken, zoals Ozark of Tiger King, moet die ergens wel goed zijn.

Heerlijke 80’s nostalgie

Bij Stranger Things is het vooral de jaren 80-sfeer waardoor mensen graag naar de serie kijken. Mocht je al alle afleveringen hebben gebinged, dan kun je nog altijd de merchandise kopen. Wil je namelijk zo’n heerlijk t-shirt van de Hellfire Club? Pull&Bear denkt met je mee. Het item maakt onderdeel uit van de nieuwe collectie die in samenwerking met Netflix is gemaakt.

De vorige twee recordhouders nog nooit gezien? Lees hier meer over Ozark, en hier over Tiger King.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.