Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Getest: dit is het beste vaste netwerk voor stabiel internet

Of je nu eindeloos series wil bingen op Netflix, zonder haperingen wil gamen of zorgeloos thuis wil kunnen werken; een goede internetverbinding is een must. Benieuwd bij welke provider je moet zijn voor het beste internet? Er is onderzoek gedaan naar de beste vaste netwerken van Nederland en wat blijkt: er is één netwerk dat er met kop en schouders bovenuit steekt.

Comfortabel wonen gaat anno 2022 niet meer alleen over een fijne bank of een goed bed: als je thuisnetwerk goed is, wordt je leven er een stuk makkelijker op. Wedden dat je huis vol staat met slimme apparaten? Denk bijvoorbeeld aan een smart-tv, slimme thermostaat of slimme verlichting – al die apparaten zijn verbonden met je wifi-netwerk. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die je dagelijks op je smartphone, laptop of computer doorbrengt. Dat zijn een hoop apparaten op één netwerk, dus dan kun je maar beter zorgen dat je thuisnetwerk goed is.

Beste vaste netwerk

Welke internetprovider je dan moet kiezen? Daar komt het onafhankelijke onderzoeksbureau umlaut om de hoek kijken. Het bureau onderzocht wat de beste vaste netwerken in Nederland zijn. Er is gekeken naar de reactietijd, down- en uploadsnelheid en de algemene kwaliteit van de netwerken. De uitkomst is gebaseerd op miljoenen metingen bij ruim 50.000 huishoudens. Het netwerk dat het beste uit de test komt? GigaNet van Ziggo!

Snelle en stabiele internetverbinding

GigaNet bestaat uit het glasvezel-kabelnetwerk en de SmartWifi van Ziggo. Het netwerk is een combinatie tussen glasvezel (van de datacenters tot de straatkast) en kabel (van de straatkast tot je huis). Dat is een gevalletje ‘best of both worlds’: door de techniek van glasvezel en coaxkabel slim te combineren, heb je een snelle, stabiele én veilige internetverbinding. Precies wat je nodig hebt om zonder struggles te kunnen Netflixen, gamen, werken, je slimme apparaten te kunnen gebruiken, of wat je ook maar wil doen.

Ook niet onbelangrijk: dankzij slimme software kunnen er meer data over dezelfde kabels worden verstuurd. Daardoor kun je razendsnel en zonder zorgen streamen, grote bestanden delen of op een andere manier veel data gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je apparaten gebruik kunnen maken van de snelste wifi-verbinding, heeft Ziggo SmartWifi. Het modum, de pods en de app kiezen automatisch het snelste wifi-punt, zodat je altijd en overal in huis de snelste internetverbinding hebt.

Het snelste internet

Nog meer goed nieuws voor mensen die een abonnement bij Ziggo hebben: de provider levert internetsnelheden tot 1 gigabit per seconde op het GigaNet. Ziggo is constant bezig manieren te zoeken om haar netwerk te verbeteren en de verbinding nóg sneller en stabieler te maken. Hoe dan ook geldt: als je moeiteloos en zonder haperingen wil internetten, zit je bij Ziggo goed. Check de website van Ziggo om te kijken welk pakket het beste bij jou past.

In samenwerking met Ziggo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.